Λαγανάς και Κακαβιά εν δυνάμει εστίες διάδοσης του κορωνοϊού

16.08.2020 / 5:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
laganas_zakinthos

Προβληματισμό και έντονη ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων εστιών υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, προκαλούν στα υψηλόβαθμα στελέχη της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας, η περιοχή του Λαγανά στη Ζάκυνθο και ο συνοριακός σταθμός της Κακαβιάς.

Ήδη στην Ελληνο-αλβανική μεθόριο έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες άτομα με σκοπό να περάσουν στην Ελλάδα από τα σύνορα της Κακαβιάς, καθώς από το πρωί της Κυριακής, θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα. Όλοι οι εισερχόμενοι θα πρέπει να διαμένουν στα σπίτια τους σε επταήμερη κατ’ οίκον απομόνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη γειτονική χώρα δρα κύκλωμα χορήγησης αρνητικών αποτελεσμάτων μοριακών ελέγχων, όπως διαπιστώθηκε πως συνέβαινε και στα μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, κάτι που έχει κινητοποιήσει τις Ελληνικές αρχές.

H δεύτερη περιοχή που προκαλεί ανησυχία είναι η περιοχή του Λαγανά όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες τουριστών κάθε χρόνο, κυρίως από την Βρετανία και όπως ανέφερε αξιωματούχος της Γ.Γ πολιτικής προστασίας, «δυστυχώς εκεί ο ένας καβαλάει τον άλλο μέσα σε μπαρ και καφέ και χρειάζεται αυξημένη προσοχή».

newpost

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα