Λέσβος: Έκρυθμη κατάσταση – Στήνουν νέο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ – Αντιδρούν πρόσφυγες και κάτοικοι

11.09.2020 / 15:00
moria-metanastes-diamartyria423

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο μετά από τη φωτιά που κατέστρεψε ολοκληρωτικά τον καταυλισμό της Μόριας με πρόσφυγες και μετανάστες να χάνουν και τα λιγοστά υπάρχοντα που τούς είχαν απομείνει.
Από την Τρίτη το βράδυ που ξέσπασε η φωτιά στο ΚΥΤ μέχρι και σήμερα άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν μείνει στο δρόμο. Οι εικόνες που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει: Παιδιά μέσα σε κάδους σκουπιδιών και οικογένειες που κοιμούνται στα νεκροταφεία. Κάποιοι άλλοι διαμαρτύρονται ζητώντας να αποχωρήσουν εδώ και τώρα από το νησί.
Την ίδια ώρα, στο νησί φαίνεται πως στήνεται ένα νέο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ προκειμένου να διαμείνουν εκεί οι άστεγοι πρόσφυγες και μετανάστες.
Ήδη έχουν ξεκινήσει να γίνονται κάποιες εργασίες ενώ στο σημείο που έχει επιλεχθεί έχουν τοποθετηθεί και οι πρώτες σκηνές ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα μπορέσει ο κόσμος να διαμείνει εκεί.
Ωστόσο η εξέλιξη αυτή έχει προξενήσει αντιδράσεις τόσο από την πλευρά των προσφύγων και των μεταναστών όσο κι από την πλευρά των κατοίκων που δεν επιθυμούν να δημιουργηθεί μία νέα Μόρια στο νησί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα