Λέπρεο Ζαχάρως: Έβαλε τη φωτιά για να τον εντοπίσουν! | dete

Λέπρεο Ζαχάρως: Έβαλε τη φωτιά για να τον εντοπίσουν!

Δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση σχηματίστηκε εις βάρος του 86χρονου που εντοπίστηκε προχθές το απόγευμα ουσιαστικά μέσα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Ρεβελέικα κοντά στο Λέπρεο Ζαχάρως. Ο 86χρονος νοσηλεύτηκε φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και μετά το εξιτήριο συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον Αντεισαγγελέα Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 86χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο ίδιος έβαλε τη φωτιά στην περιοχή, καθώς είχε χαθεί και αδυνατούσε να βρει τον δρόμο της επιστροφής και –όντας σε απόγνωση- επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να βρει κάποιος τα ίχνη του, όπως και τελικά έγινε. Στη συνέχεια ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 86χρονος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στους Κάτω Ταξιάρχες από το πρωί της Δευτέρας και η Αστυνομία με την Πυροσβεστική, με την πολύτιμη συνδρομή της Διασωστικής Φιγαλείας, είχαν ξεκινήσει συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Στο μεταξύ η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των επίγειων και των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Eφ. «Πατρίς»