Κ. Σπαρτινός: Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ το υπηρετούν με ευσυνειδησία και αφοσίωση | dete

Κ. Σπαρτινός: Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ το υπηρετούν με ευσυνειδησία και αφοσίωση

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, παρευρέθηκε και χαιρέτησε στο 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, που διεξάγεται στην Πάτρα.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του συγχάρηκε τους εργαζόμενους για την σημαντική προσφορά τους στον αγώνα για την μείωση της ανεργίας, έναν αγώνα με μεγάλο φόρτο εργασίας και ψυχικό βάρος για τους υπαλλήλους που λειτουργούν κατά κανόνα ανθρωποκεντρικά και όχι απλώς διεκπαιρεωτικά. Διατύπωσε δε την πεποίθησή του ότι οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ αποδεικνύουν στην πράξη ότι η εργασία είναι δικαίωμα για κάθε πολίτη. Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες των εργαζομένων για βελτίωση της λειτουργίας του Οργανισμού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόταση Πατρινού εργαζόμενου για την αναβάθμιση του τρόπου σύνδεσης όλων των υπηρεσιών του Οργανισμού στο ιδιωτικό δίκτυο ΟΑΕΔ, πρόταση που εξοικονόμησε τόσο οικονομικούς πόρους (περίπου 1 εκατ.) όσο και βελτίωσε τον τρόπο εργασίας των υπαλλήλων.

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο βουλευτής Κώστας Σπαρτινός άσκησε έντονη κριτική στους υποστηρικτές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής για τις συνεχείς προσπάθειες απαξίωσης του δημόσιου τομέα και των δημοσίων υπαλλήλων. Τέτοιες πολιτικές, όπως έχει αποδειχθεί και στην πράξη επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εκτινάσσουν την ανεργία, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, οδηγώντας τους εργαζόμενους σε εργασιακό μεσαίωνα. Τέλος εκτίμησε ότι την επόμενη περίοδο οι επιθέσεις υποτίμησης και απαξίωσης του δημόσιου τομέα από την πλευρά του νεοφιλελεύθερου μπλοκ θα ενταθούν με στόχο το ξεπούλημα των υπηρεσιών του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα.

Ευχήθηκε τέλος επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τον κόσμο της εργασίας.