Κ. Μάρκου: “Φωτογραφικές”διατάξεις στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας

12.10.2020 / 17:22
gko-1-99

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μάρκου μίλησε στη Βουλή ως εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας.

Αναφερόμενος στο τμήμα του σ/ν που αφορά στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο χαρακτήρισε την υπό κύρωση σύμβαση δωρεάς ως «εμβληματική χορηγία» και ταυτόχρονα, υπενθύμισε στο Σώμα ότι η σύμβαση αυτή είναι προϊόν της σκληρής δουλειάς που έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του τρόπου που η τότε Κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά και η τότε Διοίκηση του Ωνασείου χειρίστηκαν τα πράγματα.

Για το δεύτερο τμήμα του σ/ν ασκήθηκε κριτική και εκφράστηκαν από τον κ. Μάρκου σοβαρές επιφυλάξεις για μια σειρά από επιμέρους άρθρα. Στο τμήμα αυτό εντοπίζονται:

  • διατάξεις φωτογραφικές, όπως η διάταξη που επιχειρεί να ρυθμίσει τα ζητήματα προσωπικού ΕΟΔΥ και το άρθρο με το οποίο επιχειρείται να ρυθμιστούν τα θέμα της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής
  • διατάξεις που χαρακτηρίζονται από αποσπασματικότητα, όπως οι οργανωτικές διατάξεις για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, αφού, όπως τόνισε ο κ. Μάρκου, η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών.
  • διατάξεις που δείχνουν ότι και αυτό το σχέδιο νόμου συντάχθηκε πρόχειρα από το αρμόδιο Υπουργείο, δεδομένου ότι για τη νομιμοποίηση των δαπανών των Κέντρων Υγείας, στο σ/ν προβλέπεται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των ΔΥΠε, τη στιγμή που οι ΔΥΠε δεν διοικούνται από Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά μόνο από τον Διοικητή τους.

Τέλος και σε αυτό το σ/ν, οχτώ μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, όλως αδικαιολόγητα πλέον, υπάρχουν άρθρα στα οποία γίνεται λόγος για «παρέκκλιση από τις διατάξεις περί προμηθειών δημοσίου».    

       

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα