Κωρονοϊός – Μύκονος: Ένα κρούσμα στο «Alemagou», έγιναν άλλα 80 τεστ | dete

Κωρονοϊός - Μύκονος: Ένα κρούσμα στο «Alemagou», έγιναν άλλα 80 τεστ

Σε ιδιωτική κλινική της Μυκόνου έγιναν τα 80 μοριακά τεστ ανίχνευσης για τον κορωνοϊό στα οποία υπεβλήθη το προσωπικό του γνωστού beach bar «Alemagou» χθες αργά το βράδυ μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης μιλώντας στο protothema.gr ανέφεραν ότι ακολούθησαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες με δική τους πρωτοβουλία, καθώς δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία του ΕΟΔΥ στο τηλέφωνο παρά τις συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλαν.
«Τους καλέσαμε αρκετές φορές και οι κλήσεις στον συγκεκριμένο αριθμό είναι καταγεγραμμένες. Από τη στιγμή που η επικοινωνία μαζί τους δεν κατέστη εφικτή αποφασίσαμε να δράσουμε από μόνοι μας» ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, η υπάλληλος που εργάζεται σε εσωτερικό χώρο του καταστήματος είχε συμπτώματα της νόσου πριν από περίπου τρεις μέρες. Αμέσως ενημέρωσε τους υπεύθυνους της επιχείρησης, οι οποίοι της ζήτησαν να επισκεφτεί το κέντρο Υγείας του νησιού, να αναφέρει τα συμπτώματα και να ζητήσει να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.
Ωστόσο, όταν εκείνη επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας, οι γιατροί που την εξέτασαν την ενημέρωσαν ότι δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας συστήνοντας της να ξεκουραστεί για μερικές μέρες.
Όμως οι υπεύθυνοι του Alemagou, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η υπάλληλός τους δεν είναι φορέας της νόσου, κάτι που έθετε άμεσα σε κίνδυνο την υγεία των υπόλοιπων μελών του προσωπικού και των πελατών, κανόνισαν να γίνει το τεστ σε ιδιωτική κλινικη.
Τα αποτελέσματα βγήκαν χθες το βράδυ και η νεαρή κοπέλα διεγνώσθη με κορωνοϊό.
Τότε οι ιδιοκτήτες του Alemagou ζήτησαν από τους γιατρούς της ιδιωτικής κλινικής να κατέβουν στη Φτελιά και να υποβάλουν σε τεστ όλο το προσωπικό, στα περίπου 80 άτομα, όπως και έγινε. Τα αποτελέσματα αναμένονται απόψε.
Για προληπτικούς λόγους οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες του μπιτς μπαρ πήραν την απόφαση να κατεβάσουν ρολά ωσότου να διασφαλιστεί στο έπακρο η υγεία των υπόλοιπων υπαλλήλων τους.