«Κωλοτούμπα» Τουρκίας για τις NAVTEX μετά την αντίδραση της Μόσχας

03.09.2020 / 18:46
γκο-64-1

Ανέκρουσε πρύμνα η Τουρκία μετά την αντίδραση της Ρωσίας για τις περίφημες NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ.

Όπως ανακοίνωσε το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας «οι εν λόγω NAVTEX είναι μια συνήθης πρακτική όσον αφορά στη διασφάλιση της ασφάλειας πλοήγησης. Δεν θα πραγματοποιηθεί άσκηση με δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε στην αναδίπλωση μετά το κομφούζιο που δημιουργήθηκε από τις NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας, με αφορμή τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά του Ρωσικού Ναυτικού, ανατολικά και δυτικά της Κύπρου.

Για να «δικαιολογηθεί» η Άγκυρα αναφέρει τώρα μέσω των μέσων ενημέρωσης που ελέγχει ότι εξέδωσε τις NAVTEX επειδή οι συντεταγμένες στις οποίες θα γίνουν οι ασκήσεις του Ρωσικού Ναυτικού «συμπίπτουν σε κάποια σημεία» με την περιοχή που κινείται το Oruc Reis ή το Barbaros.

 

Μόσχα: Δεν επιδιώκουμε να επωφεληθούμε από διασυνοριακή διαφωνία

Προηγήθηκε η ξεκάθαρη αποστασιοποίηση της Μόσχας από τις εντυπώσεις που επιχείρησε να δημιουργήσει η Άγκυρα.

«Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των διαφορών μόνο μέσω του πολιτικού διαλόγου», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, με ανάρτηση στο twitter, για την στάση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν επιδιώκουμε να επωφεληθούμε από μια διασυνοριακή διαφωνία. Η προσέγγιση αυτή ισχύει πλήρως για την ανατολική Μεσόγειο, μια ευαίσθητη και εκρηκτική περιοχή. Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των διαφορών μόνο μέσω του πολιτικού διαλόγου» αναφέρει η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα στο tweet.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα