Κυπριακό: Νέα επίσκεψη Νούλαντ στο νησί -Θα συναντηθεί με Αναστασιάδη-Ακιντζί | dete

Κυπριακό: Νέα επίσκεψη Νούλαντ στο νησί -Θα συναντηθεί με Αναστασιάδη-Ακιντζί

Στην Κύπρο θα βρεθεί την Παρασκευή η Βικώρια Νούλαντ, υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για τις ευρωπαϊκές και τις ευρωασιατικές υποθέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί για συναντήσεις με επισήμους της Κυπριακής Δημοκρατίας έτσι ώστε να συζητηθούν διμερή και περιφερειακά θέματα. Παράλληλα θα έχει συν αντήσεις και με την Τουρκοκυπριακή πλευρά αλλά και τον Ειδικό Σύμβουλο των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Έιντε, για να μεταφέρει την υποστήριξη των ΗΠΑ για δίκαιη και διαρκή διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος.

Η επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ εντάσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του προέδρου Ομπάμα να υπάρξει λύση του Κυπριακού πριν από τη λήξη της θητείας και την αλλαγή προέδρου στον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα ολοκληρώνεται και η θητεία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και θα απαιτηθεί χρόνος προκειμένου να ενημερωθεί ο νέος Γενικός Γραμματέας που θα αναλάβει. Τέλος να σημειώσουμε ότι το 2017 η Κυπριακή Δημοκρατία εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο για τις Προεδρικές εκλογές του 2018 και η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων σίγουρα θα επηρεάσει τα πολιτικά πράγματα στο νησί.