ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ: Παραμένει ο Νίκος Ρουμελιώτης | dete

ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ: Παραμένει ο Νίκος Ρουμελιώτης

Συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Καπέλιου το Ανώτερο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος, για τη διενέργεια των τακτικών κρίσεων έτους 2017, Αξιωματικών του Σώματος σύμφωνα με το οποίο:

Ο Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Ματθαιόπουλος, που προήχθη, αναλαμβάνει συντονιστής Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Ο Πύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης  παραμένει Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας.

Νέος Διοικητής θα οριστεί και στην 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, δεδομένου ότι ο Κώστας Κυριακόπουλος προήχθη σε Αρχιπύραρχο και αναλαμβάνει συντονιστής Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Υποδιοικητής είναι ο Ιωάννης Καραμαλίκης.

Νέος Διοικητής θα πρέπει να οριστεί στον Α΄Πυροσβεστικό Σταθμό Πατρών, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙΠΕ Αχαΐας και της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, καθώς μετά τις κρίσεις οι μέχρι πρότινος Διοικητές τους αναλαμβάνουν άλλες θέσεις.

Ο Διοικητής του Α΄Πυροσβεστικού Σταθμού Πατρών Γιάννης Πετρούτσος προήχθη σε Πύραρχο και μετατίθεται στην Π.Υ. Πύργου.

Νέος Διοικητής θα οριστεί και στην πυροσβεστική υπηρεσία της ΒΙΠΕ καθώς ο έως τώρα Διοικητής της Ανδρέας Στεμπίλης αναλαμβάνει Διοικητής νομού στη Ζάκυνθο. Υποδιοικητής στη ΒΙΠΕ είναι ο Αλέξανδρος Σαββανής.