Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους της ευρύτερης περιοχής

30.09.2020 / 11:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
koronoios_gr_katastimata_intime

Άμεσα μέτρα για τη στήριξη του εμπορικού κόσμου ζητά από τον πρωθυπουργό το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2020 στο Βραχάτι Κορινθίας, συζήτησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ καθώς και τα μέτρα της κυβέρνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης το Δ.Σ. εξέδωσε το παρόν ψήφισμα:

Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι ελάχιστα και ανεπαρκή καθώς δεν επιλύουν τα συσσωρευμένα και οξυμμένα προβλήματα του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου. Πρέπει η κυβέρνηση να παρέμβει δυναμικά λαμβάνοντας εμπροσθοβαρή μέτρα για την οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αν στόχος της είναι να ανοίξει την πόρτα της ανάπτυξης και όχι την κερκόπορτα της λιτότητας. Πρέπει να διασφαλίσει την παροχή ρευστότητας στην αγορά με ένα εμπροσθοβαρές πακέτο ρευστότητας, διευκολύνσεων και εγγυήσεων ώστε να αποφθεχθούν τα λουκέτα και να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες συνάδελφοί μας να έχουν γρήγορη και διατηρήσιμη ανάκαμψη, όπως άλλωστε τους αξίζει μετά και την πολυετή οικονομική κρίση που βιώσαν.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα