Κραυγή αγωνίας από τους Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες: Απειλείται η ύπαρξη του κλάδου

27.09.2020 / 17:52
γκο-1-85

ις ιδιαίτερα δυσοίωνες προοπτικές  στον τουριστικό κλάδο επισήμανε ο Πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Νόρμπερτ Φίμπιγκ, περιγράφοντας την κατάσταση ως «απειλητική ακόμη και για την ίδια την ύπαρξη του κλάδου».

«Οι πωλήσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ένα τέταρτο της αντίστοιχης περσινής περιόδου και δεν διαφαίνεται βελτίωση», δήλωσε ο κ. Φίμπιγκ στις εφημερίδες του Ομίλου Funke, παραπέμποντας σε σχετική έρευνα του Συνδέσμου, η οποία αποκαλύπτει ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου θεωρούν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις που επιβλήθηκαν με την πανδημία του κορονοϊού.

«Οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις ήταν οι πρώτες που επλήγησαν και οι τελευταίες που θα βγουν από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Συνδέσμου και επέκρινε την «άδικη», όπως είπε, απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να συμπεριλάβει στον κατάλογο με τις «επικίνδυνες περιοχές» τουριστικούς προορισμούς «χωρίς προβλήματα», όπως τα ισπανικά νησιά Λανθαρότε, Φορμεντέρα και Μινόρκα. «Αυτό είναι παράλογο», δήλωσε ο κ. Φίμπιγκ.

Χθες το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συμπεριέλαβε στον ίδιο κατάλογο περιοχές της Τσεχίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας, αλλά και την Κοπεγχάγη, το Δουβλίνο και την Λισαβόνα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ενώ η εκπρόσωπός του Μαρία Άντεμπαρ εξήγησε πριν από λίγο ότι ισχύει πάντα το μέτρο των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, επισημαίνοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μην κατατάσσονται ως «επικίνδυνες» ολόκληρες χώρες, αλλά μόνο οι περιοχές με πρόβλημα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα