Κρήτη: Διακοπή στη δίκη για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας | dete

Κρήτη: Διακοπή στη δίκη για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας

Συνεχίστηκε την Παρασκευή για δεύτερη ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά η δίκη για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας η οποία πέθανε τον Απρίλιο του 2011 στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ωστόσο μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, ανάμεσα στους οποίους και ο ιατροδικαστής, που είχε εξετάσει τότε την άτυχη ανήλικη, η εκδίκαση της υπόθεσης διεκόπη για να συνεχιστεί στις 11 και 13 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα οι γονείς της κοπέλας. Η μητέρα της κλαίγοντας διηγήθηκε στην έδρα τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ωρών της κόρης της αλλά και τον κλονισμό που υπέστη όταν αντίκρισε το παιδί της στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν και οι υπόλοιπο μάρτυρες της πολιτικής αγωγής. Σημειώνεται ότι κατηγορούμενοι στην παρούσα δίκη είναι δύο ειδικευόμενοι τότε γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 30 μηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στο πλευρό των συναδέλφων τους βρίσκεται σύσσωμη η ιατρική κοινότητα της δυτικής Κρήτης ενώ τα δικαστικά τους έξοδα έχει αναλάβει το νοσοκομείο Ρεθύμνου με απόφαση της διοίκησής του.

Πηγή: cretapost.gr