Κρήτη: Απολύθηκαν 15 εργαζόμενοι καθαριότητας μετά από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου | dete

Κρήτη: Απολύθηκαν 15 εργαζόμενοι καθαριότητας μετά από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Έντονες διαμαρτυρίες είχαμε από 15 εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας τουΔήμου Ηρακλείου οι οποίοι έμειναν χωρίς δουλειά μετά από  απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πρόκειται για τους πρώτους 15 εργαζόμενους, οι οποίοι είδαν την πόρτα της εξόδου, ενώ ακολουθούν κι άλλοι μέχρι το τέλος Απριλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Cretapost oι απολυμένοι υπάλληλοισυγκεντρώθηκαν σήμερα στη μάντρα του δήμου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση αυτή, καθώς από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο, αν και η σύμβαση τους έληγε το Δεκέμβριο του 2017.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, αλλά και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, αναζητώντας λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την υποστελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας του δήμου.

Πάντως κατά κοινή ομολογία όλων των εμπλεκόμενων μία τέτοια εξέλιξη θα έχει επιπτώσεις για τη βιωσιμότητα της υπηρεσίας και κατά συνέπεια για την εικόνα της πόλης, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.