Κουρουμπλής μετά τα «παραιτούμαι-δεν παραιτούμαι»: Αν αποδειχθεί ότι έχω ευθύνη, έχω τη γενναιότητα να την αναλάβω | dete

Κουρουμπλής μετά τα «παραιτούμαι-δεν παραιτούμαι»: Αν αποδειχθεί ότι έχω ευθύνη, έχω τη γενναιότητα να την αναλάβω

Επαναλαμβάνοντας ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έκανε τα προβλεπόμενα, ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε και πάλι σήμερα στη μεγάλη καταστροφή του Σαρωνικού, ενώ μετά τα «παραιτούμαι-δεν παραιτούμαι», δηλώνει τώρα ότι αν αποδειχθεί ότι έχει ευθύνη, έχει τη γενναιότητα να την αναλάβει.

«Το Λιμενικό στις 5:20 το πρωί είχε λάβει σήμα για την αντιμετώπιση του οποιοδήποτε προβλήματος και έκανε όσα έπρεπε να γίνουν. Η ατυχία του όλο εγχειρήματος είναι πως το πλοίο βυθίστηκε νύχτα και είχε μαζούτ και όχι πετρέλαιο» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο του Σκάι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής σχετικά με το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό και πρόσθεσε: «Αν αποδειχτεί ότι έχω ευθύνη, έχω τη γενναιότητα να την αναλάβω».

«Τώρα είμαστε στο σημείο της αναμέτρησης με την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας απορρύπανσης. Η προσπάθεια έχει εξαιρετικά γρήγορα αποτελέσματα και ξανασημειώνω πως δεν έχουμε χρησιμοποιήσει πουθενά χημικά. Σε ένα μήνα θα κάνουμε την πρώτη ουσιαστική αποτύπωση των προσπαθειών μας», συνέχισε ο υπουργός.

Σε ερώτηση αναφορικά με την απόδοση ευθυνών ο υπουργός τόνισε: «Κι εγώ έχω απορίες για το τι έχει τελικά συμβεί με την υπόθεση της βύθισης. Όποια στοιχεία έχω στη διάθεσή μου τα στέλνω στον εισαγγελέα. Η προσπάθεια αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην συγκέντρωση στοιχείων και γίνεται από τρεις διαφορετικές αρχές. Ψάχνουμε όλα τα στοιχεία. Καταθέτουμε άμεσα τροπολογία πλου η οποία θα περιορίζει την διάρκεια ζωής των αντίστοιχων πλοίων».

Πηγή: | iefimerida.gr