Κορωνοϊός: 10 κρούσματα και 4 οι νοσηλευόμενοι στο Ρίο | dete

Κορωνοϊός: 10 κρούσματα και 4 οι νοσηλευόμενοι στο Ρίο

Τέσσερις είναι οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο του Ρίου και σήμερα μετά τη διενέργεια εξετάσεων ενδεχομένως δύο εξ αυτών να πάρουν εξιτήριο, ενώ σε 10 ανέρχονται ως τώρα στην Πάτρα τα κρούσματα κορωνοϊού ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τον Covid - 19 Χαραλαμπος Γώγος.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις ενώ πολλοί προσέρχονται μόνοι τους για τη διενέργεια τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα. "Θα ολοκληρώσουμε τις ιχνηλατήσεις σύντομα" επισημαίνει ο κ. Γώγος και προσθέτει πως "πρέπει να υπάρχει μεγάλη εγρήγορση.

Ο ιός αυτός είναι επικίνδυνος γιατί εύκολα μπορεί να δημιουργήσει εξάρσεις και σε τοπικό και σε πανελλήνιο επίπεδο, ειδικά τώρα που έχουμε κρούσματα στην κοινότητα αδιευκρίνιστα, τα λεγόμενα ορφανά, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικά και να τηρούμε τα τρία βασικά μέτρα. Αν τα τηρήσουμε σωστά θα μπορέσουμε να διακόψουμε αυτήυ τη διασπορά και να ελέγξουμε την κατάσταση  ενόψει και της έναρξης της χειμερινής περιόδου, μετά από ένα μήνα".