Κορωνοϊός – Στην αναμονή για τα μέτρα ελάφρυνσης οι ξενοδόχοι της Αχαΐας και της Ηλείας | dete

Κορωνοϊός - Στην αναμονή για τα μέτρα ελάφρυνσης οι ξενοδόχοι της Αχαΐας και της Ηλείας

Μέχρι στιγμής κανένα μέτρο ελάφρυνσης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από την κυβέρνηση που να αφορά τον τουρισμό και τις ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν κλείσει εδώ και δύο εβδομάδες πλέον.

Οι ξενοδόχοι βρίσκονται στην αναμονή και περιμένουν τα μέτρα που έχει πει ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης ότι θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για να ενισχύσει με ουσιαστικό τρόπο τον τουρισμό.

Η αναμονή βέβαια αυτή είναι κάπως ανησυχητική σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Αχαΐας, Δημήτρη Διαμαντόπουλο. «Μέχρι στιγμής το μοναδικό μέτρο που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για τον ξενοδοχειακό κλάδο είναι να κλείσουμε τα ξενοδοχεία μας. Τίποτα άλλο.

Τα vouchers δεν αφορούν τόσο τα ξενοδοχεία και τους επαγγελματίες, αλλά έχουν να κάνουν με τους πελάτες και κυρίως την ξένη αγορά, αφού λίγοι είναι οι Έλληνες που προγραμματίζουν τις διακοπές τους το καλοκαίρι και κάνουν κρατήσεις από τα μέσα του χειμώνα».

Ο ξενοδοχειακός κλάδος πάντως έχει ήδη χτυπηθεί αλύπητα από την πανδημία και αν δεν υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα που να βοηθήσουν τους επαγγελματίες για να κάνουν το νέο ξεκίνημα που θα χρειαστούν, τότε πολλά από αυτά θα παραμείνουν κλειστά.

«Οι ακυρώσεις που έγιναν τόσο το διάστημα του καρναβαλιού, όσο και στην πανδημία που ακολούθησε ήταν εκατοντάδες. Μόνο ακυρώσεις, καμία κράτηση» τονίζει ο κ. Διαμαντόπουλος. «Είναι επόμενο έτσι εφόσον δεν υπάρξει η ανάλογη στήριξη από την πολιτεία πολλά από αυτά να σταματήσουν τη λειτουργία τους».