Quantcast

Κορωνοϊός: Προ των πυλών στα σχολεία ο πόλεμος της μάσκας

06.09.2020 / 9:40
sxoleia-maska-1

Αρχίζουν και ακούγονται τα τύμπανα του πολέμου που επέρχεται στα σχολεία με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και ο αριθμός των μαθητών (17) ανά τάξη δεν είναι ως μέτρα αποδεκτά από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Ήδη, οι πρώτες αντιδράσεις δείχνουν ότι σε πολλά δημόσια σχολεία θα σημειωθούν παρατράγουδα, καθώς είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν πολλοί μαθητές που με τη σύμφωνη γνώμη και στήριξη των γονέων τους δεν πρόκειται να φορέσουν μάσκα και δεν θα συνετιστούν με τις σχετικές υποδείξεις των καθηγητών.
Υπενθυμίζεται ότι στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν ιστοσελίδες με τις ανάλογες προτροπές, που προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση.
Πάντως, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι και εκπαιδευτικοί δεν θα φορέσουν μάσκα, τροφοδοτώντας πιθανόν την αντίδραση συναδέλφων τους, μαθητών και γονέων που θα συμμορφωθούν με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.
Σε κάθε περίπτωση, το τρίπτυχο μαθητές γονείς – εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να τηρήσει μια ενιαία στάση σε ό, τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων στη δημόσια εκπαίδευση.
Με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε συγκρουσιακές καταστάσεις, με απροσδιόριστες εκτάσεις και επιπτώσεις στη λειτουργία του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.

Διχασμένοι οι γονείς

Τον τόνο αυτού που πρόκειται να ακολουθήσει αποτυπώνει, εμμέσως πλην σαφώς, η τελευταία ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάτρας, στην οποία αναφέρονται επί λέξει τα ακόλουθα:
«Όσον αφορά το επίμαχο θέμα της μάσκας, η δημοσιότητα που έχει πάρει το μόνο που κατάφερε είναι να διχάσει τους γονείς πανελλαδικά από τη μία και από την άλλη να καλύψει τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν και που αν δε λυθούν δεν πρόκειται να έχουμε ένα ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.
Το ΔΣ της Ένωσης ως συλλογικό όργανο οφείλει να πειθαρχήσει και να ακολουθήσει τη νομιμότητα έχοντας εμπιστοσύνη στις επιστημονικές επιτροπές της χώρας μας. Από την άλλη, όμως, επειδή επίσημοι φορείς καλλιέργησαν την αμφισβήτηση της μάσκας, όπως οι συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) και άλλοι σε καμία περίπτωση δε θα βρεθούμε απέναντι από τους γονείς που δε συμφωνούν και εναντιώνονται στη χρήση μάσκας.
Δεν μπορούμε βέβαια να κρύψουμε την αγανάκτηση μας για τα υπόλοιπα θέματα που διεκδικούμε και που είναι αλληλένδετα με τη χρήσης μάσκας και που μαζί θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών, του προσωπικού και των γονέων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ
ΤΜΗΜΑ.
2. ΜΟΝΙΜΟ ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.
3. ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Για όλα αυτά οι ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας όχι μόνο δεν μας κάλυψαν αλλά και η απόκρυψη των 25 και 27 παιδιών σε πάρα πολλά τμήματα στην Ελλάδα ειδικά στα αστικά κέντρα με τον εικονικό αριθμό των 17 μαθητών ανά τάξη ήταν η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε.
Ομόφωνα η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πάτρας θα προβεί σε διαμαρτυρία στην Πλατεία Γεωργίου και καλεί Γονείς, Παιδιά, Εκπαιδευτικούς Προσωπικό και όλους όσους αισθάνονται αυτή την αγανάκτηση να συνδράμουν με την παρουσία τους .Να ενώσουμε τις φωνές μας γιατί είμαστε γονείς, απλοί άνθρωποι έξω από πολιτικές και κόμματα που το μόνο έγκλημα μας είναι ότι θέλουμε το καλό των παιδιών μας.
Εντός των ημερών θα ενημερωθείτε για την ημερομηνία και την ώρα της διαμαρτυρίας με κεντρικό θέμα αυτής τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!!».

Την ερχόμενη Δευτέρα, η πρώτη συγκέντρωση

Στο προαναφερόμενο πλαίσιο η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πάτρας, καλεί σε συγκέντρωση την ερχόμενη Δευτέρα, στα 7 μμ, στην πλατεία Γεωργίου με αίτημα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Κύριο σημείο διαμαρτυρίας ο αριθμός των μαθητών/τριών, που φθάνει να είναι και 27 σε μια αίθουσα, την ίδια ώρα που στα δημόσια σχολεία υπάρχει και ελλιπές προσωπικό καθαριότητας.

Και στο τέλος, θα κερδίσουν τα ιδιωτικά

Κατόπιν όλων αυτών, ψεύτες να βγούμε, αλλά εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν πολλά ευτράπελα και παρατράγουδα στη δημόσια εκπαίδευση.
Και το επισημαίνουμε αυτό γιατί τα ιδιωτικά σχολεία, για λόγους ευνόητους που συνδέονται με το καθεστώς της λειτουργίας τους, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν ανάλογα προβλήματα. Η κοινή λογική λέει ότι αυτά θα λειτουργήσουν απρόσκοπτα, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τα μέτρα και μακριά από συγκρουσιακές καταστάσεις, με τους μαθητές τους να παίρνουν έστι προβάδισμα έναντι αυτών των δημοσίων σχολείων, όπως άλλωστε συνέβη σε πλείστες περιπτώσεις και με την εξ αποστάσεως διδασκαλία την περίοδο της καραντίνας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα