Κορωνοϊός: Μέτρα από τον Δήμο Πύργου για τη λαϊκή αγορά

22.10.2020 / 15:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
122487235_681465505824539_7979821255808576291_n-1

Μέτρα για την προστασία των καταναλωτών και πωλητών στη λαϊκή αγορά, λαμβάνει ο Δήμος Πύργου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του:

 «Ολη η χώρα βρίσκεται – δυστυχώς και με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα  – σε ένα επίπεδο υψηλής επαγρύπνησης σχετικά με την πανδημία του νέου κορονοϊού . Οι Λαικές Αγορές σε κάθε πόλη, πρέπει από τη μία πλευρά να λειτουργούν κανονικά, αλλά και από την άλλη να προστατεύουν τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Αλλωστε οι Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, είναι συγκεκριμένες. Στο επίπεδο 1 (σημερινό επίπεδο για το Νομό Ηλείας) ΠΡΕΠΕΙ όλοι όσοι παραβρίσκονται (παραγωγοί και έμποροι) ή επισκέπτονται (καταναλωτές), να φορούν μάσκα. Επιπλέον η απόσταση μεταξύ των πάγκων πρέπει να είναι τρία μέτρα. (ο ένας από τον άλλον, ελεύθερος χώρος με κενό και χωρίς αντικείμενα )

 Η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ, ως αρμόδιος φορέας διαχείρισης λαϊκών αγορών του Δήμου Πύργου, από την πρώτη μέρα παρουσίας του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποιεί συνεχώς ενέργειες στην κατεύθυνση κάθε βελτίωσης τέλεσης των λαϊκών, καθώς και σε πάταξη, της όποιας παραβατικότητας. Για να διασφαλίζεται η νομιμότητα και η ισονομία, ώστε οι νόμιμοι πωλητές να μην δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από τους κάθε είδους παράνομους-παράτυπους και να υπάρχουν κανόνες μόνο υγιούς ανταγωνισμού.

Η αρμόδια αρχή των λαϊκών αγορών Πύργου για το λόγο αυτό έχει στο πλευρό της το Σύλλογο Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών “Η Δήμητρα”, με συνεχή επαφή, συνεργασία και πλήρη συνεννόηση.  Απαραίτητη κρίνεται η κατανόηση των εκθετών/εμπόρων και παραγωγών, στις προσωρινές αλλαγές των θέσεων τους ,που πρέπει να υποστούν, αφού η διάσταση της εκάστοτε λαϊκής αγοράς, πρέπει να μεγαλώσει, ούτως ώστε να είναι νόμιμη και ασφαλής για όλους.   

Οι κανόνες προστασίας από την διάδοση του κορονοϊού δεν επιτρέπουν σε κανέναν, καμία παράβαση αυτών!

Τα αυξημένα μέτρα θα συνεχίσουν να τηρούνται και όλοι ανεξαιρέτως οι πωλητές όπως κι οι καταναλωτές, υπόκεινται σε αυτά . Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται διαρκώς με τις νόμιμες συνέπειες σε περίπτωση μη τήρησης.

Στο χώρο τέλεσης της Λαϊκής Αγοράς Νικάκη, βρέθηκε συνεργείο της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ, άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας (ορισμός θέσεων με Μέτρα COVID 19 ) καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Ανδρέας Αλεξόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Πύργου και μέλος του Δ.Σ. ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Μαρίνο Αχτύπη.

 Μένουμε ασφαλείς – Τηρούμε τις αποστάσεις – Φοράμε μάσκα – Δεν επιτρέπουμε την διασπορά του κορονοϊού».  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα