Κορωνοϊός – Θήβα: Οργή για την 63χρονη που πήγε με πυρετό στην κηδεία στο Μουρίκι | dete

Κορωνοϊός - Θήβα: Οργή για την 63χρονη που πήγε με πυρετό στην κηδεία στο Μουρίκι

Μια... κηδεία με πάνω από 200 άτομα ήταν αρκετή για να φτάσουν τέσσερις οικισμοί στη Θήβα ένα βήμα πριν από την ολική καραντίνα. Από το πρωί στον οικισμό Μουρίκι της Θήβας, όπου έγινε η κηδεία την περασμένη Κυριακή και εμφανίστηκε η αδερφή του θανόντος με... πυρετό, παρά τα περιοριστικά μέτρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι ηλικιωμένοι και οι κάτοικοι του χωριού είναι χωρίς μάσκες και κάθονται στα καφενεία.
Πάντως συγγενείς της 63χρονης που διεγνώσθη με κορωνοϊό υποστηρίζουν στο protothema.gr ότι η γυναίκα δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα με αποτέλεσμα η οικογένεια να μην γνωρίζει τίποτα.
«Δεν ξέραμε ότι έχει κορωνοϊό. Δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα. Είναι ψέματα αυτά» είπε στο protothema.gr συγγενής της 63χρονης που πήγε στη κηδεία στο Μουρίκι με αποτέλεσμα να έχουμε τεράστια διασπορά του κορωνοϊού. Όπως εξήγησε στο protothema.gr συγγενής της ηλικιωμένης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΝΙΜΙΤΣ» η οικογένεια δεν γνώριζε πως είχε συμπτώματα, διαψεύδοντας πως το ήξεραν και μάλιστα όπως ότι την είχαν παρακαλέσει να μην πάει στην κηδεία αλ
Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των τεστ
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών της 63χρονης και η διενέργεια ελέγχων.
Ήδη, αρνητικά στον κορωνοϊό είναι συγγενικά πρόσωπα της γυναίκας που παρέστη με πυρετό στην κηδεία. Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για την αδελφή της και τη μητέρα της, ενώ θετικός διαγνώστηκε ο σύζυγός της και ένας ξαδελφός της.
Παράλληλα, και τα 50 τεστ που έχουν γίνει σε άτομα που βρέθηκαν στην κηδεία έχουν βγει αρνητικά.

«Έφερε τον θάνατο στο χωριό μας!»

Πάντως, η παρουσία της 63χρονης στην κηδεία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο χωριό. «Έφερε τον θάνατο στο χωριό μας. Έπρεπε να κάτσει σπίτι της», σχολίασε στο protothema.gr κάτοικος του χωριού, τον οποίο συναντήσαμε στο καφενείο παρά τα περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις. «Περιμένω να κάνω το τεστ και μετά θα πάω σπίτι μου και δεν θα βγω για όσο χρειαστεί. Κινδυνεύουμε όλοι.», πρόσθεσε.λά εκείνη δεν τους άκουσε.