Κορονοϊός: Το Facebook ανακοίνωσε πως θα δωρίσει 100 εκατ. δολάρια στα ΜΜΕ | dete

Κορονοϊός: Το Facebook ανακοίνωσε πως θα δωρίσει 100 εκατ. δολάρια στα ΜΜΕ

Το Facebook ανακοίνωσε πως θα δωρίσει 100 εκατ. δολάρια στα ΜΜΕ που πλήττονται από τις συνέπειες του κορωνοϊού, ώστε να προσφέρουν αξιόπιστη πληροφόρηση.

Η Κάμπελ Μπράουν, επικεφαλής των συνεργασιών του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, ανέφερε: «Ο τομέας των μέσων ενημέρωσης εργάζεται σε συνθήκες εξωπραγματικές προκειμένου ο κόσμος να εξακολουθεί να έχει την πρέπουσα πληροφόρηση εν μέσω της πανδημίας του Covid-19».
«Τη στιγμή που η δημοσιογραφία είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε απαραίτητη, τα διαφημιστικά έσοδα πέφτουν λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Οι τοπικοί δημοσιογράφοι πλήττονται ιδιαίτερα αυτή την στιγμή ο κόσμος στρέφεται σ’ αυτούς για να έχει την πληροφόρηση για την ασφάλεια των φίλων, της οικογένειας και της κοινότητας», τονίζει η Μπράουν.

Το νέο τούτο ταμείο περιλαμβάνει 25 εκατ. δολάρια για έκτακτες δωρεές προς τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ τα άλλα 75 εκατ. θα δίνονται υπό την μορφή βοήθειας για την προώθησή τους, ανακοίνωσε το Facebook, χωρίς να δίνει άλλες πληροφορίες για τα κριτήρια βάσει των οποίων χορηγείται η βοήθεια τούτη, εάν υποτεθεί πως θα είναι τα πιο πληγέντα μέσα σε όλον τον κόσμο από την κρίση εκείνα που θα λάβουν τα χρήματα αυτά