Κορονοϊός: Το επόμενο «πακέτο» μέτρων, «λουκέτο» στα μαγαζιά στις 22:00, μάσκες παντού και SMS

28.09.2020 / 6:56
koronoiossddd

Ειδικό ωράριο αγοράς τροφίμων από σούπερ μάρκετ για τους πολίτες άνω των 65 αλλά και περιορισμός κίνησης με χρήση SMS είναι μερικά από τα μέτρα που εξετάζονται σε δεύτερη φάση εάν οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν ότι τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται δεν είναι αρκετά. Στο τραπέζι και η καθολική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

“Λουκέτο” σε μπαρ, καφέ, εστιατόρια και χώρους εστίασης στις 22:00 το βράδυ, αντί τα μεσάνυχτα που είναι σήμερα. Μάσκες… παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και απαγόρευση αναίτιας κυκλοφορίας μετά τις 00:00…

Στο τραπέζι είναι το ενδεχόμενο επιβολής νέου πιεστικότερου ωραρίου στην εστίαση. Συγκεκριμένα εξετάζεται τα καφέ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 10 το βράδυ και όχι στις 12 όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Μάσκες παντού και περιορισμός της κυκλοφορίας μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Αυτά είναι τα ύστατα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού σε επόμενο επίπεδο. Ήδη εδώ και δύο μέρες, τρέχουν περιοστικά μέτρα σε κάβες και περίπτερα με υποχρεωτικό ωράριο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Σήμερα, αναμένεται να αξιολογηθεί η απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί και ανάλογα να αποφασιστεί η λήψη ή όχι των παραπάνω περιορισμών. Οι εικόνες συνωστισμού στις πλατείες, οι οποίες παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ήταν ανησυχητικές και όχι ιδιαίτερα ελπιδοφόρες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος, διαφώνησε με το μέτρο περιορισμού κίνησης των πολιτών άνω των 65 χρόνων, τονίζοντας “ότι τα άτομα αυτών των ηλικιών προσέχουν, σε αντίθεση με τους νέους που συνωστίζονται στις πλατείες, μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό στις μεγαλύτερες ηλικίες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πολίτες άνω των 65 ετών”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα