Κορονοϊός: “Πορτιέρηδες” στα μπαρ θερμομετρούν πελάτες

22.09.2020 / 19:03
Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in London

Απρόσκλητος “πελάτης” ο κορονοϊός στα μπαρ και για το λόγο αυτό μία καλή ιδέα είναι και η θερμομέτρηση στις εισόδους των νυχτερινών κέντρων.

Καθώς ο κορονοϊός έχει τον τρόπο του να… “τρυπώνει”, ο επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου της Λειψίας Μαρκ Σολτς προτείνει και τη μέτρηση της θερμοκρασίας στις πόρτες των μπαρ. Ο Σολτς δεν εκπλήσσεται από το γεγονός ότι υπήρξαν πρόσφατα αρκετά κρούσματα Covid – 19 σε μια περιοχή του Αμβούργου με πολλά μπαρ και προτείνει μεταξύ άλλων για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος και τη μέτρηση της θερμοκρασίας στις εισόδους τους.

Μια ομάδα εργασίας γύρω από τον καθηγητή Μαρκ Σολτς διεξάγει έρευνες για τις λοιμώξεις εδώ και 15 χρόνια και τώρα φυσικά και για τον κορονοϊό.

“Για μένα τα κρούσματα στο Αμβούργο δεν είναι κάτι απροσδόκητο, καθώς οι κανόνες του πρωτοκόλλου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν τηρούνται ιδίως στη νυχτερινή ζωή”, είπε στην ελβετική ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων “Watson”.

“Το δε φθινόπωρο, το πρόβλημα θα επιδεινωθεί από τις χαμηλές θερμοκρασίες (στην Γερμανία). Οι συναθροίσεις θα γίνονται ολοένα και περισσότερο σε κλειστούς χώρους με μη επαρκή αερισμό, στοιχεία τα οποία ευνοούν τη μόλυνση λόγω συσσώρευσης αερολύματος (σ.σ. αιωρούμενα σωματίδια μέσα στον αέρα).

Είναι, επομένως, σημαντικό να βρούμε λογικά μέτρα για τον περιορισμό του. Η είσοδος στα μπαρ μόνο μετά την επίδειξη της εφαρμογής κινητών για τον κορονοϊό δεν είναι ένα από αυτά. Δεν νομίζω ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα, δεδομένου ότι το αποτέλεσμα της εφαρμογής πρέπει επί του παρόντος να εκτιμηθεί ως χαμηλό.

Εξάλλου, πολλοί άνθρωποι έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή, οι προειδοποιήσεις όμως δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος μέχρι στιγμής”, όπως είπε.

Γι’ αυτό και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο καθηγητής Σολτς ανέφερε πέντε κρίσιμα σημεία που, κατά τη γνώμη του, θα μπορούσαν να κάνουν την νυχτερινή ζωή ασφαλέστερη: “Πρώτον, ο μικρότερος δυνατός συνολικός αριθμός ατόμων στις συναθροίσεις.

Δεύτερον: όσο το δυνατόν μικρότερα μεγέθη ομάδων. Τρίτον, η μεγαλύτερη δυνατή απόσταση μεταξύ των ομάδων. Τέταρτον, καλά συστήματα εξαερισμού. Και πέμπτο: ενδεχόμενη μέτρηση της θερμοκρασίας κατά την είσοδο στα μπαρ”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα