Κορονοϊός: Παράταση ισχύος διατάξεων του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

28.09.2020 / 10:55
b6a3bad81a62648e473cf6f738662ec5_XL

Παρατείνεται η ισχύς σειράς διατάξεων, αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω του κορονοϊού, με τροπολογία που έχει κατατεθεί στο σχέδιο νόμου με τις επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός». Στις προωθούμενες διατάξεις αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι με την τροπολογία παρέχεται στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας και σε άλλες αναθέτουσες αρχές, αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας, η δυνατότητα να συνάπτουν συμβάσεις για την αγορά υγειονομικού υλικού και φαρμάκων, για την κάλυψη των αναγκών. Επίσης, παρατείνεται η δυνατότητα προσφυγής στη διαδικασία αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών ΜΕΘ, ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων κ.λπ., προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση του κορονοϊού.

Ακόμη, παρατείνεται η ισχύς της θητείας του ΔΣ της ΙΦΕΤ ΑΕ, έως 31-12-2020, προκειμένου να μη διαταραχθούν οι ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προμήθεια υγειονομικού και λοιπού εξοπλισμού, για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών λόγω κορονοϊού.

Εξάλλου, παρέχεται η δυνατότητα, έως το τέλος του 2020, στον υπουργό Υγείας να αποδέχεται δωρεές, κυρίως ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού, πάσης φύσεως, μέσων ατομικής προστασίας και επεκτείνεται η δυνατότητα δωρεών, κυρίως σε ό,τι αφορά στις εργασίες για την κατασκευή ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα