Κορονοϊός: Νέα θεραπεία βασισμένη σε αντισώματα… αλόγου – Θα χορηγείται με ένεση

06.09.2020 / 20:04
A health workers displays a coronavirus disease testing kit at a screening and isolation field hospital at a soccer stadium in the town of Machakos

Κλινικές έρευνες στην Κόστα Ρίκα για μία φθηνή θεραπεία κατά του Covid – 19, βασισμένης σε αντισώματα που θα έχουν ληφθεί από άλογα (!).

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Κόστα Ρίκα, στα άλογα θα έχει χορηγηθεί με ένεση ο ιός SARS-Cov-2, ο οποίος προκαλεί την νόσο του κορονοϊού.

Παρασκευασμένη από το Ινστιτούτο “Clodomiro Picado” του πανεπιστημίου της Κόστα Ρίκα, η θεραπεία με αντισώματα αλόγου πρόκειται να δοκιμαστεί σε 26 ασθενείς από τα μέσα Σεπτεμβρίου, δήλωσε στο Reuters ο Ρομάν Μακάγια, ο πρόεδρος του Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο διαχειρίζεται τα δημόσια κέντρα υγείας.

Οι αρχές της Κόστα Ρίκα ευελπιστούν να μπορέσουν να ξεκινήσουν την εφαρμογή της θεραπείας ευρύτερα στα νοσοκομεία, αν τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης της μελέτης είναι ενθαρρυντικά. Σε νοσοκομεία της Κόστα Ρίκα νοσηλεύονται 471 ασθενείς.

“Είμαστε περήφανοι που γνωρίζουμε ότι αυτό το προϊόν θα σώσει ζωές μέχρι το εμβόλιο να φθάσει στον πληθυσμό. Το κάνουμε με τις δικές μας πηγές, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε στη σειρά ή να συναγωνιστούμε άλλες χώρες, όπως φαίνεται να συμβαίνει με τα πιθανά εμβόλια”, δήλωσε ο Αλμπέρτο Αλάπε, ένας συντονιστής του ερευνητικού αυτού σχεδίου στο Ινστιτούτο.

Παρόμοιες προσπάθειες βρίσκονται, επίσης, σε εξέλιξη στην Αργεντινή και την Βραζιλία, ενώ στο Βέλγιο επιστήμονες χρησιμοποιούν λάμα.

Οι ερευνητές στην Κόστα Ρίκα υποστηρίζουν ότι η μέθοδός τους θεραπείας της COVID-19 βασίζεται στην εμπειρία της χρήσης αντισωμάτων αλόγων για την παρασκευή αντιοφικών ορών.Οι ερευνητές εισήγαν την ιική πρωτεϊνη από την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο και την χορήγησαν ενέσιμα στα έξι από τα 110 άλογα τα οποία το Ινστιτούτο χρησιμοποιεί στις δοκιμές.

Εβδομάδες αργότερα, όταν τα ζώα ανέπτυξαν αρκετά αντισώματα, πήραν αίμα από τα άλογα και χρησιμοποίησαν τα αντισώματα από το πλάσμα ως πρώτη ύλη για τον ενέσιμο ορό.

Αν αυτή η μέθοδος επιτύχει, οι ερευνητές λένε ότι θέλουν να μοιραστούν την φθηνή αυτή θεραπεία με άλλα κράτη της Κεντρικής Αμερικής, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι πιο φτωχά από την Κόστα Ρίκα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα