Κορονοϊός: Κατηγορηματικοί Χαρδαλιάς και Μαγιορκίνης για το ενδεχόμενο lockdown!

22.09.2020 / 17:41
<img src="https://dete.gr/wp-content/uploads/2020/10/γκο-33-13-850x460.jpg" title="ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÔÙÍ ÄÉÁÐÉÓÔÅÕÌÅÍÙÍ ÓÕÍÔÁÊÔ¿Í ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃźÏÕ ÕÃÅÉÁÓ Ó×ÅÔÉÊÁ ÌÅ ÔÇÍ ÐÁÍÄÇÌÉÁ COVID-19ÖÙÔÏÃÑÁÖÏÓ : ÊÁÐÁÍÔÁÇÓ ÄÇÌÇÔÑÇÓ" alt="ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÔÙÍ ÄÉÁÐÉÓÔÅÕÌÅÍÙÍ ÓÕÍÔÁÊÔ¿Í ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃźÏÕ ÕÃÅÉÁÓ Ó×ÅÔÉÊÁ ÌÅ ÔÇÍ ÐÁÍÄÇÌÉÁ COVID-19 ÖÙÔÏÃÑÁÖÏÓ : ÊÁÐÁÍÔÁÇÓ ÄÇÌÇÔÑÇÓ" />

O  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα μας, ενώ έδωσε στατιστικά στοιχεία και για την παρουσία του κορονοϊού σε σχολικά συγκροτήματα.

Κλείνοντας, μίλησε για τα σενάρια ενός lockdown, ή αυστηροποίησης των μέτρων και ήταν ξεκάθαρος: “Ο σκοπός είναι να μην πάμε σε νέα μέτρα. Αντί να αναλωνόμαστε σε σενάρια, ας περάσουμε και αυτή τη φάση με επιτυχία. Τα όπλα μας είναι γνωστά:

Η κοινωνική απόσταση, η μάσκα και η τήρηση των κανόνων υγιεινής, γιατί τηρώντας τα μέτρα θα βγούμε νικητές”, σημείωσε για να συνεχίσει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: “Δεν υπάρχουν πρωτόκολλα διαχείρισης που να αφορούν σε lockdown τοπικού τύπου. Είναι εξωπραγματικό αυτό. Άρα τι κάνουμε; Εφαρμόζουμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα, τόσο ο κάθε δήμος με έξαρση της πανδημίας, όσο κι εμείς σε επίπεδο καθολικών ελέγχων”.

Μαγιορκίνης: “Ύστατο αλλά υπαρκτό το μέτρο του lockdown”

“Δεν έχει γίνει συζήτηση στην επιτροπή για ένα lockdown, ωστόσο όλοι γνωρίζουμε τα αποτελέσματά του. Στο πρώτο κύμα η εξάπλωση του ιού ήταν ραγδαία, δεν την περιμέναμε. Το lockdown ήταν μέτρο έκτακτης ανάγκης. Εφαρμόσαμε μέτρα το καλοκαίρι που είχαν απόδοση. Ελπίζουμε και περιμένουμε να αποδώσουν. Εννοείται ότι υπάρχει ως ύστατο μέτρο επειδή είχε αποτέλεσμα, αλλά είναι το ύστατο μέτρο”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαγιορκίνης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα