Κορονοϊός – Θεοχάρης: Ο τουρισμός σε δύσκολες καταστάσεις έχει γρήγορα αντανακλαστικά | dete

Κορονοϊός - Θεοχάρης: Ο τουρισμός σε δύσκολες καταστάσεις έχει γρήγορα αντανακλαστικά

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μίλησε στην ΕΡΤ για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στον τουριστικό τομέα, επισημαίνοντας ότι είναι μια δύσκολη περίοδος και το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο γιατί η κάθε χώρα θα βρίσκεται σε διαφορετική φάση κύκλου, άρα δεν θα υπάρχει μία έναρξη, μια ημερομηνία.
Ωστόσο, όπως είπε, ο τουρισμός σε δύσκολες καταστάσεις έχει πάντα γρήγορα αντανακλαστικά. "Το πρώτο μέλημα μας είναι η υγεία" τόνισε. "Σιγά σιγά θα δούμε τις χώρες να επιστρέφουν στην κανονικότητα. Ο τουρισμός είναι από τους κλάδους που πρώτοι ανακτούν τη δυναμική που έχουν χάσει" πρόσθεσε.
"Κάνω έκκληση όλοι να το πάρουμε στα σοβαρά. Δεν είναι παιχνίδι, είναι πόλεμος. Πρέπει να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους της κοινωνίας" σημείωσε. "Φανταστείτε σε αυτή τη συνάθροιση στο πλοίο να κολλήσουν και μετά να περάσει στους προορισμούς" πρόσθεσε.
"Τα τουριστικά γραφεία καλύπτονται με τις επεκτάσεις που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και θα εξειδικευτούν σήμερα. Έχω την αίσθηση και αυτά με τα οριζόντια μέτρα στήριξης της οικονομίας θα καλυφθούν. Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους" ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.
Ερωτηθείς αν θα επιστρατευθούν ξενοδοχειακές μονάδες για τη φιλοξενία ασθενών απάντησε "εμείς δεν είμαστε σε μια τέτοια κατάσταση όπως στην Ισπανία. Υπάρχει ως εργαλείο, μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε. Συνεπώς, δεν έχουμε τέτοια πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αν υπάρχει ανάγκη για τη χρήση αυτών των κλινών, το υπουργείο Υγείας θα το έχει υπ'όψιν για να το χρησιμοποιήσει".