Κορονοϊός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της καθολικής χρήσης μάσκας στην Αττική

14.09.2020 / 15:26
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÅËÅÃ×ÏÉ ÔÇÓ ÔÑÏ×ÁÉÁÓ ÓÔÁ ÌÅÓÁ ÌÁÆÉÊÇÓ ÌÅÔÁÖÏÑÁÓ ÌÅÔÁ ÔÇÍ ÏÄÇÃÉÁ ÃÉÁ ÕÐÏ×ÑÅÙÔÉÊÇ ×ÑÇÓÇ ÌÁÓÊÁÓ ÙÓÔÅ ÍÁ ÔÇÑÏÕÍÔÁÉ ÔÁ ÌÅÔÑÁ ÁÐÏÖÕÃÇÓ ÊÁÉ ÐÅÑÉÏÑÉÓÌÏÕ ÔÇÓ ÄÉÁÄÏÓÇÓ ÔÏÕ ÊÏÑÏÍÏÉÏÕ

Νέα μέτρα στις περιοχές, όπου τα κρούσματα κορονοϊού είναι καθημερινά σε υψηλά επίπεδα, θα ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη (15.09.2020), όπως γνωστοποίησε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και απαντώντας σε ερώτηση του newsit.gr.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία καθώς και να συντάξουν μία λίστα μέτρων. Είναι δεδομένο, ότι θα επιβληθούν νέα, αυστηρότερα μέτρα και στην Αττική, όπου καθημερινά εντοπίζονται περισσότερα από τα μισά κρούσματα που καταγράφονται ημερησίως στη χώρα μας. Ειδικότερα, τα κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά, στα Βόρεια Προάστια και σε κάποια άλλα σημεία της πρωτεύουσας, με τα Νότια Προάστια να έχουν… γλιτώσει μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το “Live News”, το σενάριο που εξετάζεται είναι η καθολική χρήση μάσκας – δηλαδή σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους- σε συγκεκριμένους δήμους της Αττικής. Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι πώς θα μετακινείται ο κόσμος με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος συνωστισμός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα