Κοροναϊός: Πόσο «υπακούουν» στα νέα μέτρα οι ηλικιωμένοι

22.09.2020 / 5:36
koronoios1-1

Σωτήριος θα είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο περιορισμός των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών τόσο για τους ίδιους όσο και για την επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Ωστόσο οι απόψεις διίστανται για τη χρησιμότητα ενός τέτοιου μέτρου.

Με γνώμονα την ασφάλεια τόσο των συγγενικών τους προσώπων όσο και τη δική τους υγεία αρκετοί ηλικιωμένοι δηλώνουν έτοιμοι να υπομείνουν ακόμα ένα lockdown.

Αρκετοί είναι αυτοί που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και δεν περιμένουν τα μέτρα της πολιτείας, αλλά ήδη λαμβάνουν μέτρα από μόνοι τους αποφεύγοντας συναναστροφές με συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και περιττές μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρά τις εκκλήσεις των ειδικών, αρνούνται πεισματικά να συμμορφωθούν και υποστηρίζουν πως ακόμα και με απαγόρευση της πολιτείας δεν πρόκειται να μείνουν σπίτι τους.

Από την κατηγορία των ηλικιωμένων όμως δεν λείπουν και εκείνοι οι συμπολίτες μας, που αναγκάζονται να πραγματοποιούν μόνοι τους τις συναλλαγές τους και ως εκ τούτου πρέπει να βγαίνουν σχεδόν καθημερινά εκτός σπιτιού.

Σε κάθε περίπτωση, εάν τα κρούσματα δεν μειωθούν δραστικά, είναι πλέον ορατό ένα lockdown για την προστασία των ηλικιωμένων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα