Κοροναϊός: Κυκλοφορούν με αντισηπτικά στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο | dete

Κοροναϊός: Κυκλοφορούν με αντισηπτικά στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο

Ο κοροναϊός επηρεάζει την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ακόμη και τις κοινωνικές εκδηλώσεις όπως την Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο.

Η Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο ξεκίνησε σήμερα όμως ο κοροναϊός έχει στερήσει από την εκδήλωση πολλούς κινέζους σχεδιαστές και πελάτες λόγω της επιδημίας.

Μάλιστα το απαραίτητο αξεσουάρ της εκδήλωσης δεν είναι άλλο από τα μπουκαλάκια με… αντισηπτικό, τα οποία προμηθεύουν καθημερινά οι διοργανωτές τον κόσμο, ενώ απολυμαίνουν τακτικά τους χώρους.

Πάντως οι επιδείξεις ξεκίνησαν με παρουσίαση των δημιουργιών της κινέζας σχεδιάστριας Γιουχάν Γουάνγκ, που ξεπέρασε τις δυσκολίες που της επέφερε ο κοροναϊός και κατάφερε να παρουσιάσει την πρώτη της ατομική συλλογή με μεσάτα σακάκια και μαύρες μπλούζες από δαντέλα εμπνευσμένα από την Βικτωριανή Εποχή.

Η επικεφαλής του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας Κάρολαϊν Ρας προειδοποίησε ότι η προσέλευση φέτος θα είναι μειωμένη εξαιτίας του ιού και ότι κάποιοι σχεδιαστές αντιμετώπισαν προβλήματα καθώς έκλεισαν εργοστάσια στην Κίνα, σταμάτησαν οι μεταφορές και ανεστάλησαν πτήσεις από την χώρα αυτή.

“Έχουμε έναν σχεδιαστή που δεν μπορεί να έρθει να παρουσιάσει τις δημιουργίες του εδώ γιατί η συλλογή του δεν έχει έρθει από την Κίνα λόγω ζητημάτων επιμελητείας”, είπε η Ρας στο Reuters πριν από την έναρξη της επίδειξης.

Τεράστια προβλήματα στη βιομηχανία μόδας λόγω του κοροναϊού

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία μόδας είναι τεράστια και διαρκέσουν μήνες αν συνεχιστούν στην Κίνα οι περιορισμοί σε μετακινήσεις και στην εργασία.

Ο κοροναϊός, που ξεκίνησε από την πόλη Γουχάν της Κίνας στο τέλος του περασμένου χρόνου, έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.380 ανθρώπους και έχει εξαπλωθεί σε άλλες χώρες.

Όπως είπε η Ρας, οι διοργανωτές της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου λαμβάνουν προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού παρέχοντας μπουκαλάκια με αντισηπτικό χεριών και απολυμαίνοντας τους χώρους τακτικά.

“Η υγιεινή είναι προτεραιότητα…υπάρχει απολυμαντικό χεριών παντού”, σχολίασε. Σύμφωνα με την ίδια, η διοργάνωση θα διασφαλίσει ότι οι κινέζοι δημοσιογράφοι, οι πελάτες και οι influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δεν μπορούν να παραστούν, θα μπορέσουν ωστόσο να συμμετάσχουν.

“Αναζητούμε εταίρους, όπως η Business of Fashion China, για να προωθήσουν αλλού το περιεχόμενο (της διοργάνωσης)”, λέει η Ρας και συμπληρώνει ότι το περιεχόμενο θα προωθηθεί και στις κινεζικές πλατφόρμες social media, όπως το Weibo και το WeChat.

Πολυτελείς οίκοι μόδας όπως ο ιδιοκτήτης του Gucci, ο Kering, έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι ο κοροναϊός θα έχει ως αποτέλεσμα ένα μικρότερο κοινό στην περίοδο του ενός μήνα που διαρκούν οι Εβδομάδες Μόδας. Μετά το Λονδίνο ακολουθούν, αργότερα μέσα στον μήνα, οι Εβδομάδες Μόδας στο Μιλάνο και στο Παρίσι.

Η μικρότερη παρουσία Κινέζων αναμένεται να πλήξει σημαντικά τους οίκους μόδας καθώς το ένα τρίτο των παγκοσμίων πωλήσεων πολυτελών αγαθών το 2018 έγινε από Κινέζους, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Bain & Company.