Κοντά στο “τιμόνι” του ΠΓΝΠ η Γιούλη Μαμμή | dete

Κοντά στο "τιμόνι" του ΠΓΝΠ η Γιούλη Μαμμή

Πολύ κοντά στη αλλαγή σκυτάλης, στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά την απόφασή της για αντικατάσταση προσώπων που είχαν τοποθετηθεί στο «τιμόνι»νοσηλευτικών μονάδων.
Η σημερινή διοικήτρια του ΓΝΑΑ Γιούλη Μαμμή προκρίνεται για να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο) έπειτα από την απομάκρυνση (διά της παραιτήσεώς του) του μέχρι πρότινος διοικητή Θόδωρου Πισιμίση.
Στη θέση της αιγιώτισσας αναπληρώτριας διοικήτριας στο ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια» Ειρήνης Κωνσταντοπούλου, φαίνεται να μετακινείται από τον νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» η αν. διοκήτρια και τ. διοικήτρια του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Χαρίκλεια Μαρτσούκα, που γνωρίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα, ως συνατξιούχος εργαζόμενη σε αυτό.
Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν εντός των επόμενων ημερών.
Στο μεταξύ, με δικαστική απόφαση του Εφετείου Πατρών, έγινε δεκτή η αίτηση ακύρωσης 27 συμβάσεων εργασίας στους τομείς φύλαξης και σίτισης του νοσοκομείου, μέχρι την οριστική επίλυση της διαφοράς με τη διοίκηση. Συνολικά οι συμβάσεις για φύλαξη, καθαριότητα, εστίαση και πλυντηρίου, αφορούσε κόστος 397.491 ευρώ.