Κομισιόν για κρίση με Τουρκία: Δεν συμφέρει κανέναν ένα ατυχές γεγονός!

02.09.2020 / 11:34
komision-edra-1

Στην εξεύρεση λύσης, που θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο εστιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, αρμόδιο για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει σχέδιο Β, σε περίπτωση «ατυχήματος» στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Στάνο ανέφερε ότι «η πολιτική της ΕΕ στις εξωτερικές υποθέσεις πάντα ήταν ότι πρέπει να ακολουθούμε το σχέδιο Α. Το σχέδιο Β είναι επί της ουσίας να αποφεύγουμε να έχουμε σχέδιο Β ή να αποφεύγουμε την κατάσταση στην οποία χρειάζεται σχέδιο Β».
«Εστιάζουμε λοιπόν – πρόσθεσε – στο να κάνουμε ό,τι μπορούμε, εστιάζουμε όλη μας την ενέργεια και την προσοχή, στο να επιτύχουμε μία λύση και να αποφύγουμε να κλιμακωθεί μία κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο σε κάτι που κανείς δε θέλει να δει», ανέφερε.
Μάλιστα, σημείωσε ότι «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να δει μια ακόμη πιο δραματική κλιμάκωση και ένα ατυχές γεγονός. Γι’ αυτό όλες οι προσπάθειες εστιάζουν στην αποκλιμάκωση και το διάλογο και αυτό συμβαίνει τώρα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα