Κοινωνικό μέρισμα: Σήμερα η τροπολογία στην Βουλή

Το νομοσχέδιο για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, θα κατατεθεί στη Βουλή σήμερα θα συζητηθεί αύριο και μεθαύριο ενώ θα κατατεθεί με την μορφή του κατεπείγοντος

Αύριο Τετάρτη, το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα θα συζητηθεί στις επιτροπές της Βουλής ενώ θα ψηφιστεί την Πέμπτη από την Ολομέλεια.

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το Βήμα της Βουλής, επεσήμανε ότι η διανομή του κοινωνικού μερίσματος σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες, ανακοινώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών και απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για απόπειρα εξαγοράς ψήφων, τόνισε πως η κυβέρνηση λειτουργεί με σχέδιο το οποίο δεν ξάφνιασε κανέναν γιατί είχε ήδη ανακοινωθεί.

Μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία
, που έρχεται ως συνέχεια μιας πολύ θετικής οικονομικής και δημοσιονομικής πορείας το 2017, χαρακτήρισε τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, , προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία πολιτική κίνηση αναδιανομής.

«Περιμέναμε τις αντιδράσεις, περιμέναμε να δούμε τι θα σκεφθούν, ώστε να σχετικοποιήσουν αυτή τη μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία. Ωστόσο, δε μπορεί να σχετικοποιηθεί, ούτε να μετριασθεί η πολύ μεγάλη σημασία της» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Τα κοινωνικό μέρισμα πλέον δεν αφορά την ακραία φτώχεια, ούτε καν τη φτώχεια, όπως είπε, αλλά έναν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων και ανώτερες κοινωνικές τάξεις, που έχουν πληγεί από τα μέτρα που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ανοίγει η βεντάλια» των δικαιούχων.

δείτε εδώ τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

πηγή: dikaiologitika.gr