Κι απόψε η «Αντιγόνη» στο Ρωμαϊκό Ωδείο | dete

Κι απόψε η «Αντιγόνη» στο Ρωμαϊκό Ωδείο

Δεύτερη και τελευταία παράσταση σήμερα στις 21.00 για την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Αιμίλιος Χειλάκης και Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν και την παρουσιάζουν στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας 2018 - Θεσμός Αρχαίου Δράματος. Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης και Μιχάλης Σαράντης.
Οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Ετσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα οκτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν τον ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 18€. Παιδιά έως 12 ετών, Φοιτητικό, Πολύτεκνοι, Ανεργοι, ΑΜΕΑ €14 Εισιτήρια προπωλούνται:
Στο Ρωμαϊκό Ωδείο την ημέρα της εκδήλωσης, στο «Λιθογραφείον». Στη «Γωνιά του Βιβλίου». Στο DUR (Βότση 32). Στο Discover.
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2610 328394 - 6977347098.