Κικίλιας για αντιγριπικό εμβόλιο: Εξασφαλίσαμε 4,2 εκατ. εμβόλια, προτεραιότητα οι ομάδες κινδύνου, τι ισχύει για τα παιδιά

28.09.2020 / 12:16
d027e98a25c9892a3e2c19ca1fbff174_XL

Ανακοινώσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Ξεκινάει μέσα στον Οκτώβριο ο εμβολιασμός, ενώ η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ξεκινάει από σήμερα.https://tpc.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά θα αρχίσει ο αντιγριπικός εμβολιασμός κατά κύριο λόγο των ευπαθών ομάδων.

Συνολικά 4,2 εκατομμύρια αντιγριπικά εμβόλια έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, που όπως είπε από σήμερα ξεκινάει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά θα αρχίσει ο εμβολιασμός «κατά κύριο λόγο» των ευπαθών ομάδων, προκειμένου, όπως τόνισε «να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας».

Έκανε γνωστό ότι για το 2020 έχουν εξασφαλιστεί 4,2 εκατομμύρια εμβόλια κατά της γρίπης και υπογράμμισε ότι ασθενείς με χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά.

Ζήτησε για άλλη μία φορά την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως είναι η χρήση μάσκας και το πλύσιμο των χεριών.

«Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά πρέπει όλοι να επιδείξουμε σοβαρότητα» τόνισε, σημειώνοντας ότι ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος και με την πανδημία του κορονοϊού.

Παίρνοντας τον λόγο η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε ότι η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη και ότι «ο εμβολιασμός της γρίπης θα γίνεται παράλληλα με την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της επιδημίας».

Και πρόσθεσε ότι «σε κανένα μέρος του κόσμου, η συνύπαρξη του κορωνοϊού με τη γρίπη, δεν έχει μεταβάλλει τα προγράμματα των εμβολιασμών».

«Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τους εμβολιασμούς από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο. Στη χώρα μας η προτεραιότητα είναι οι ομάδες αυξημένου κινδύνου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η κ. Θεοδωρίδου, υπογράμμισε ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που εφαρμόζεται φέτος θα δώσει στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας, καθώς και για τις ομάδες που εμβολιάζονται.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα