Κεφαλονιά: Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Άσσο και Αγία Ευφημία – Φωτογραφίες από drone

23.09.2020 / 9:24
αγια-ευφημια-drone2

«Βομβαρδισμένο τοπίο» θυμίζει ακόμη και σήμερα, πέντε ημέρες μετά το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» η Άσσος και η Αγία Ευφημία στην Κεφαλονιά, τα δυο γραφικά χωριά που επλήγησαν περισσότερο στο νησί του Ιονίου.

Η παράλία της Άσσου αλλά και τα μικρά σοκάκια της περιοχής είναι ακόμη καλυμμένα με τόνους λάσπης και φερτά υλικά που κατέβασε ο ορμητικός χείμαρρος που δημιουργήθηκε από ρέμα της περιοχής.

Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση βλέποντας σπίτια, αυτοκίνητα και τις επιχειρήσεις τους κατεστραμμένες, ενώ ζητούν εκτός από τα οικονομικά μέτρα στήριξης να γίνουν και αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην ξαναδούν τέτοιες βιβλικές εικόνες.

Ο κ. Θεόδωρος Αραβαντινός υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή το σπίτι του, ενώ ο ίδιος σώθηκε από τύχη μένοντας πάνω σε μια λεμονιά για τρεις ώρες μέχρι να τον σώσουν οι πυροσβέστες. Τον κ. Αραβαντινό συνάντησε ο Μάκης Λεκατσάς γνωστός blogger του νησιού, ο οποίος με το φωτογραφικό φακό του κατέγραψε τις καταστροφές και μίλησε με τους ανθρώπους της περιοχής.

Όπως λέει στο protothema.gr «η κατάσταση είναι κρίσιμη αρκετά. Σα να έγινε μεγάλος σεισμός και το βουνό κατέβηκε στο χωριό και το κάλυψε με πέτρες και λάσπες. Από θαύμα σώθηκε ο κόσμος και σίγουρα την επόμενη ημέρα, όταν όλα καθαρίσουν και ξεθαφτούμε από τη λάσπη, θα πρέπει η πολιτεία να ετοιμάσει αντιπλημμυρικά έργα».

Αποκαλυπτικές είναι και οι εικόνες που κατέγραψε drone της ιστοσελίδας kefaloniapress για το μέγεθος της καταστροφής. Οι κάτοικοι του νησιού εκτιμούν ότι το βάρος έχει πέσει στην Καρδίτσα όπου είχαμε και τους νεκρούς, αλλά όπως είπαν στο protothema.gr «μη μας ξεχάσει η κυβέρνηση γιατί και εδώ οι καταστροφές είναι τεράστιες».

αγια-ευφημια-drone1
αγια-ευφημια-drone2
αγια-ευφημια-drone6
αγια-ευφημια-drone4
αγια-ευφημια-drone5
αγια-ευφημια-drone3
ασσος-drone3
αγια-ευφημια-drone7
αγια-ευφημια-drone8
ασσος-drone2
ασσος-drone4
ασσος-drone8
ασσος-drone7
ασσος-drone9
ασσος-drone5
ασσος-drone6
ασσος-drone1
αγια-ευφημια-drone9

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα