Κεραμέως: Αυτά είναι τα Fake News στην Παιδεία

30.09.2020 / 14:21
kerameos-2

Τα 5 Fake News που ακούγονται στον χώρο της Παιδείας αναλύει η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως, που δίνει σειρά απαντήσεων για την επικινδυνότητα του κορωνοϊού στο σχολικό περιβάλλον, τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, τα κενά που υπάρχουν στους εκπαιδευτικούς, τα πρόσθετα κονδύλια για τον κορωνοϊό, αλλά και τη διανομή των βιβλίων.

Η υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει ότι δεν ισχύει το ότι «τα σχολεία αποτελούν κατεξοχήν εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού», όπως επισημαίνει και η ομάδα ων επιστημόνων.

«Με την προϋπόθεση της εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, οι εκπαιδευτικές μονάδες δεν αποτελούν, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, περιβάλλον με αυξημένη δυναμική διασποράς του ιού», τονίζει, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής, και μετά από 15 ημέρες λειτουργίας των σχολείων, τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην εκπαιδευτική κοινότητα ανέρχονται στο 0,01% των μαθητών και στο 0,02% των εκπαιδευτικών. Επιπλέον, η σημαντική διαφορά της σχολικής τάξης σε σχέση με άλλους χώρους είναι ότι ο πληθυσμός της είναι σταθερός και δεν μεταβάλλεται όπως π.χ. στα καταστήματα, όπου ο πληθυσμός εναλλάσσεται διαρκώς.

Αναφερόμενη στις αιτιάσεις ότι «τα περισσότερα σχολικά τμήματα είναι 26άρια, 27άρια κλπ», η κυρία Κεραμέως σημειώνει ότι σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δημόσια σχολεία τα τμήματα με αριθμό μαθητών 26-30 είναι στο 3% του συνόλου των τμημάτων στη χώρα.

Για τα κενά στα σχολεία

Για το ζήτημα των κενών των σχολείων, σημειώνει ότι φέτος τα κενά όχι μόνον δεν είναι περισσότερα, αλλά «έχουμε την καλύτερη στελέχωση των σχολείων μας σε σχέση με όλες τις τελευταίες χρονιές, και τούτο παρά τις αντίξοες συνθήκες εξαιτίας του κορωνοϊού».

Κι αυτό επειδή υπήρξε μέριμνα για να γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών πολύ νωρίτερα, όπως και για να υπάρξουν «για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή και να ολοκληρωθούν εγκαίρως». Επίσης, προχώρησαν οι διορισμοί και στη γενική εκπαίδευση και διατέθηκαν πρόσθετα κονδύλια για προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Με βάση τα στοιχεία, έχουν γίνει 32.291 προσλήψεις αναπληρωτών και μια τρίτη φάση αναμένεται εντός των ημερών.

Ενισχύθηκαν οι πιστώσεις για την ομαλή λειτουργία των δομών

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι δεν ισχύουν οι αιτιάσεις περί μη εξασφάλισης κονδυλίων για τις αυξημένες ανάγκες λόγω κορωνοϊού. Αντίθετα, δόθηκαν 318 εκατ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

Τέλος ξεκαθαρίζει ότι «τα βιβλία έχουν παραδοθεί στα σχολεία από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Οι μαθητές τα παρέλαβαν όλα εγκαίρως».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα