Κατσουράνης: «Δεν μιλάμε με τον Μανιάτη, έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη» | dete

Κατσουράνης: «Δεν μιλάμε με τον Μανιάτη, έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη»

Βολές κατά της ΕΠΟ και της διαιτησίας από τον πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας, Κώστα Κατσουράνη, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM 94,6». Επίσης σε ερώτηση για τον Γιάννη Μανιάτη, είπε πως δεν θα μιλούσε μαζί του αν τον έβλεπε σήμερα, αφού θεωρεί ότι έπρεπε να του είχε ζητήσει ένα συγγνώμη.

Μεταξύ άλλων ο βετεράνος άσος τόνισε:

Για την τελείως διαφορετική εικόνα της Εθνικής από το Μουντιάλ μέχρι και σήμερα: «Άρχισε μία παράξενη ατμόσφαιρα στην ομάδα μετά το τέλος του τελευταίου μας αγώνα στο Μουντιάλ. Ήμασταν έτοιμοι να μπούμε στους 8 του κόσμου και τώρα... αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις θεώρησαν ότι έχουμε μια ομάδα η οποία θα περνούσε στην επόμενη φάση ακόμη και αν σε αυτή παίζαμε και εμείς οι τρεις. Εμείς το λέγαμε ότι θα αποτύχουμε. Έγιναν πολλές αλλαγές. Δεν είναι ότι φύγαμε εγώ και ο Γιώργος. Αλλά έφυγαν και άλλοι. Και ο Σαμαράς και ο Σαλπιγγίδης, πέντε παίκτες μου έρχονται εύκολα στο μυαλό που ήταν σημαντικοί στην ομάδα. Ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε και ξαναλέω ότι ήταν μια ευθύνη των ανθρώπων που θεώρησαν ότι ο όμιλος είναι εύκολος. Είναι μια ευθύνη αυτών που ακόμη και τώρα μετά από τόσο καιρό δεν έχουν κάτσει να δουν τι φταίει και να δώσουν μία λύση.»

Για τη διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Νομίζω ότι τα πράγματα είτε είναι κατευθυνόμενα, είτε οι διαιτητές φοβούνται. Αυτό που θέλω ως φίλαθλος πλέον είναι να βλέπω καλές διαιτησίες. Υπάρχουν καλοί διαιτητές στην Ελλάδα. Καλύτερος όλων είναι για μένα ο Τάσος Κάκος. Σου έδινε την εντύπωση ότι δεν ήρθε να σε αδικήσει. Έχουμε και πολλούς κακούς διαιτητές. Μπορούμε να κάνουμε group στο facebook (γέλια). Προσωπικά θεωρώ ότι ένας κακός διαιτητής ο Ηρακλής Τσικίνης. Δεν ξέρω γιατί έχουμε πρόβλημα, τη λύση πρέπει να την δώσουν αυτοί που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για το εάν ο αποκλεισμός είναι η τιμωρία επειδή θεωρούσαμε ότι ο όμιλος είναι εύκολος: «Σίγουρα είναι η τιμωρία μας γιατί θεωρήσαμε ότι ο όμιλος είναι πολύ εύκολος. Χωρίς τις βάσεις και τις αρχές που είχε η ομάδα. Και όχι απλά χάσαμε αυτά που είχαμε αλλά τα πετάξαμε. Σίγουρα έχουν ευθύνη οι ποδοσφαιριστές αλλά τη μικρότερη. Την μεγαλύτερη έχουν αυτοί που έχουν πάρει τις αποφάσεις. Είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στις μεγάλες διοργανώσεις. Θέλει σωστές επιλογές».

Για το αν θα μιλούσε με τον Μανιάτη στην περίπτωση που θα τον συναντούσε: «Δεν μιλάμε με τον Γιάννη αυτήν τη στιγμή, νομίζω ότι αν τον συναντούσα τώρα δεν θα μιλάγαμε. Έβαλα κάτω το εγώ μου, έχοντας τόσες συμμετοχές στην Εθνική και ζήτησα πολλές φορές συγγνώμη. Δεν έκανε το ίδιο ο Γιάννης. Έκανα το δεύτερο λάθος, αλλά το πρώτο ήταν του Γιάννη. Οπότε, θα έπρεπε να κάνει ανάλογη κίνηση ο Γιάννης. Μπορεί να είναι δικό του θέμα και της ομάδας του και να έπραξε έτσι. Μόνο και μόνο για την ομάδα έπρεπε να το χε κάνει».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ