Κατσανιώτης: “Η στήριξη του τουρισμού να συνδυαστεί με την ενίσχυση ελληνικών προϊόντων διατροφής” | dete

Κατσανιώτης: "Η στήριξη του τουρισμού να συνδυαστεί με την ενίσχυση ελληνικών προϊόντων διατροφής"

Την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και μέσω του «οδικού χάρτη» επανεκκίνησης του τουριστικού τομέα, επεσήμανε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητήθηκε την Πέμπτη 21 Μάϊου, το Σχέδιο Νόμου «Ει-δικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη» .

Πιο συγκεκριμένα, αφού ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε πως η καλή εικόνα της χώ-ρας στο εξωτερικό παίζει σημαντικό ρόλο στο τουριστικό «προϊόν», αλλά και στα ελ-ληνικά προϊόντα διατροφής, υπογράμμισε ότι υπάρχει μία σημαντική ευκαιρία, ώστε το Υπουργείο, ακόμα και μέσα από τα προγράμματα ενίσχυσης του εσωτερικού του-ρισμού να θέσει παραμέτρους ενίσχυσης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και της ελληνικής γαστρονομίας.

«Θα στέλνουμε Έλληνες τουρίστες σε καταλύματα που θα διαθέτουν πατάτες Αιγύ-πτου ή άλλα προϊόντα διατροφής που έχουμε στην Ελλάδα σε μεγάλη επάρκεια ή μήπως πρέπει, μέσα από αυτή την μεγάλη προσπάθεια τόνωσης του τουριστικού κλάδου να ενισχύσουμε και την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

«Αυτή η κρίση μας δείχνει ότι οδηγούμαστε προς νέα μοντέλα τουρισμού. Η ευκαιρία να εντάξουμε και παραμέτρους για την στήριξη της ελληνικής παραγωγής δεν πρέπει να χαθεί» κατέληξε ο κ. Κατσανιώτης.