Κατερίνα Παπακώστα: Ο άντρας πρέπει να έχει κότσια | dete

Κατερίνα Παπακώστα: Ο άντρας πρέπει να έχει κότσια

Η συζήτησή μου για την Κατερίνα Παπακώστα έχει έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο όταν περιστρέφεται γύρω από την ζωή της, αλλά και όταν βρίσκεται στο επίκεντρο η πολιτική. Η ίδια τα έβαλε με τον αντιπρόεδρο του κόμματός της Αδωνι Γεωργιάδη και δεν έκανε στιγμή πίσω, ενώ αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέει χαρακτηριστικά: «Δεν είχαμε ποτέ φιλική σχέση, αλλά είχαμε μια καλή συναδελφική σχέση στη Β΄ Αθηνών»!

Είναι εκρηκτική η σχέση σας με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη. Γιατί αυτό;
Είμαι πολύ προσεκτική, δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να διατυπώνει προσωπικές απόψεις για κανέναν. Οι θέσεις μου έχουν πολιτικό περιεχόμενο, έχουν πολιτική αναφορά και πολιτική στόχευση. Υπό την έννοια ότι όλοι μας πρέπει να βελτιώνουμε τα πράγματα με τη συμμετοχή μας και όχι με την απουσία μας. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να σιωπά. Δεν μου αρέσουν οι στρογγυλές θέσεις. Η ζωή έχει και γωνίες. Ούτε είναι σωστό να στρουθοκαμηλίζουμε και να υποκρινόμαστε ότι δεν συμβαίνει απολύτως τίποτε.

Προφανώς, βλέπετε ότι κάτι λάθος γίνεται εδώ...
Οταν τα θέματα συσσωρεύονται και αθροίζονται, μετά φεύγεις από μία υγιή κατάσταση... Δεν υπάρχει πάντως κανένα προσωπικό κίνητρο. Τοποθετούμαι πολιτικά.

Μιλήσατε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Με τον Κυριάκο ποτέ δεν είχα διαφωνία.

Ποια είναι η σχέση σας με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή;
Με τον Κώστα Καραμανλή γνωρίζομαι από τότε που ήταν απλός βουλευτής και εγώ ήμουν το νεότερο πολιτικό στέλεχος, δηλαδή από το 1989. Υπάρχουν εξαιρετική χημεία, αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη. Με τον Κυριάκο έχουμε αμοιβαία εκτίμηση. Εγώ μπήκα στη Βουλή το 2000, εκείνος το 2004, και είμαστε κοντά ως γενιά πολιτικών. Δεν είχαμε ποτέ φιλική σχέση, αλλά είχαμε μια καλή συναδελφική σχέση στη Β΄ Αθηνών. Με τον Κώστα Καραμανλή
η σχέση είναι διαφορετική.