Κατακραυγή για τον οδοντίατρο που σκότωσε το εμβληματικό λιοντάρι της Ζιμπάμπουε | dete

Κατακραυγή για τον οδοντίατρο που σκότωσε το εμβληματικό λιοντάρι της Ζιμπάμπουε

Ο Walter Palmer από κυνηγός μετατράπηκε σε θήραμα. Ο οδοντίατρος από τη Μινεσότα έχει γίνει ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους παγκοσμίως, μετά τις κατηγορίες ότι σκότωσε το εμβληματικό λιοντάρι της Ζιμπάμπουε. Το άγριο ζώο, γνωστό ως Cecil, ήταν προστατευμένο και φορούσε κολάρο με GPS προκειμένου να παρακολουθείται από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Όπως έγινε γνωστό, ο Palmer φέρεται να έδωσε το ποσό των 50.000 δολάρια σε δυο επαγγελματίες οδηγούς που του εξασφάλισαν τις κατάλληλες άδειες. Το άτυχο ζώο αρχικά δέχτηκε ένα βέλος ενώ η χαριστική βολή έγινε με σφαίρες από καραμπίνα και στη συνέχεια γράφθηκε και αποκεφαλίστηκε.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, οι δυο άντρες που βοήθησαν τον Palmer έχουν συλληφθεί και πλέον αναζητείται ο κυνηγός. Η πράξη του οδοντιάτρου, που είναι λάτρης του κυνηγιού, προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή με χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου να εξαπολύουν υβριστικά σχόλια και απειλές κατά του άντρα στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

cecil
Η Cecil
palmer
Ο Palmer με ένα από τα θηράματά του

lion