ΚΑΤΑΚΟΛΟ – Υδρογονάνθρακες: Τι απαντά με επιστολή της η «ENERGEAN Oil & Gas» για τις περιβαλλοντικές συνέπειες | dete

ΚΑΤΑΚΟΛΟ - Υδρογονάνθρακες: Τι απαντά με επιστολή της η «ENERGEAN Oil & Gas» για τις περιβαλλοντικές συνέπειες

Η μέχρι σήμερα εμπειρία και το προφανές παράδειγμα του Πρίνου, αποδεικνύουν ότι η βιομηχανία πετρελαίου μπορεί να συμβαδίσει αρμονικά με το περιβάλλον, την τουριστική και αλιευτική δραστηριότητα…

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων τονίζονται από την εταιρία «ENERGEAN Oil & Gas» η οποία σε επιστολή – απάντηση σχετικά με τις ανησυχίες και επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν στο κεντρικό άρθρο της εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ της Δευτέρας» δίνει απαντήσεις και σε όλα τα ζητήματα που εθίγησαν.

Την απάντηση συνυπογράφουν οι κ.κ. Άγγελος Μαστραντώνης Αντιπρόεδρος και Δνων Σύμβουλος της εταιρίας, κος Κων/νος Νικολάου Τεχνικός Σύμβουλος της «ENERGEAN» και αρμόδιος για το project του Κατακόλου.

Στην επιστολή επαναλαμβάνεται ότι ο σχεδιαστής δεν προβλέπει τοποθέτηση εξέδρας εργασιών μέσα στην θάλασσα αλλά στον χερσαίο χώρο και δίπλα στον βιολογικό καθαρισμό και δεν πρόκειται να έχει οπτική ή ηχητική επαφή με το ίδιο το λιμάνι και τις κατοικημένες του περιοχές.

Εκφράζεται παράλληλα η επιθυμία για αναλυτική ενημέρωση κάτι που η Εταιρία έχει ζητήσει από μόνη της, από τους τοπικούς φορείς, ενώ για την απασχόληση εργατικού δυναμικού από τον Πύργο και το Κατάκολο, επισημαίνεται ότι αυτό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την συγκεκριμένη Εταιρία.

Ειδικότερα η απάντηση έχει ως εξής:

«Με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 29 Μαϊου στην έγκριτη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, με τον τίτλο »Προφορικές διαβεβαιώσεις δεν φτάνουν» και το οποίο έχει σχέση με την ανάπτυξη του κοιτάσματος υδρογονανθράκων στην περιοχή του Κατακόλου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

1) Όπως κατ΄επανάληψη έχει τονίσει η Energean Oil & Gas, ο σχεδιασμός δεν

προβλέπει την τοποθέτηση εξέδρας στην θάλασσα. Το εγχείρημα θα γίνει από τον χερσαίο χώρο ο οποίος βρίσκεται δίπλα στην ήδη διαμορφωμένη περιοχή του βιολογικού καθαρισμού του Πύργου, χωρίς οπτική επαφή ή ηχητική επαφή με το λιμάνι του Κατακόλου και τις κατοικημένες περιοχές. Για την αποφυγή, δε, οποιασδήποτε όχλησης προς την τοπική κίνηση, έχει επιλεγεί η πραγματοποίηση της γεώτρησης στη διάρκεια χειμερινής περιόδου, πιθανότατα μεταξύ 2019-2020.

Πηγή: patrisnews.com