ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΣΟΚ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΙΟΥ: Δεν άλλαζαν την γάζα στον ασθενή… γιατί είχε κάνει το χειρουργείο… στο Αίγιο!

 

Το περιστατικό συνέβη στο Νοσοκομείο Ρίου, τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα και προκαλεί έντονο προβληματισμό. Η καταγγελία έγινε στον «Κόσμο» από ιδιωτικό υπάλληλο – εργαζόμενο σε κατάστημα της περιοχής, ο οποίος προ μερικών εβδομάδων είχε υποβληθεί σε εγχείρηση αρθροσκόπησης στο Νοσοκομείο του Αιγίου.

 

Μετά την Ανάσταση διαπίστωσε πως η γάζα που του είχαν τοποθετήσει στο γόνατό του θα έπρεπε να αλλαχθεί, φοβήθηκε κίνδυνο μόλυνσης και έκανε το αυτονόητο. Παρά το ότι βρισκόταν με την οικογένειά του, στο σπίτι του, μετά το Αναστάσιμο τραπέζι, αποφάσισε να μεταβεί στο Νοσοκομείο Ρίου το οποίο εφημέρευε ώστε να του αλλάξουν την γάζα και πιθανόν να του περιποιηθούν την «πληγή»! Και αυτό έπραξε.

 

Πήγε λοιπόν στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Ρίου όμως… μετάνιωσε την ώρα και την στιγμή που αποφάσισε να κάνει την διαδρομή!

 

Όπως κατήγγειλε στον «Κόσμο», στο Νοσοκομείο υπήρχαν εκείνη την στιγμή τρεις γιατροί. Ο ένας δεν μίλησε καθόλου, οι άλλοι δύο αρνήθηκαν να περιποιηθούν το τραύμα του! Αφού τον ρώτησαν «που έχει κάνει την επέμβαση» και πήραν την απάντηση «στο Αίγιο», του δήλωσαν «κάθετα» πως «θα έπρεπε να πάει στο Αίγιο για την αλλαγή»! Όχι φυσικά γιατί ήταν δύσκολο, αλλά προφανώς επειδή «θα… στενοχωρήθηκαν που δεν έγινε η επέμβαση στην Πάτρα»!

 

Ο καταγγέλλων… δεν πίστευε στα αυτιά του. «Μα δύο λεπτά δουλειά είναι» τους είπε, αλλά οι γιατροί (οι δύο τουλάχιστον) ήσαν ανένδοτοι στην απόφασή τους. «Λόγω της ημέρας δεν ήθελα να τσακωθώ και προτίμησα να φύγω» μας είπε.

 

Ο άνδρας κατέληξε σε φαρμακείο το οποίο διανυκτέρευε. Εξιστόρησε στον φαρμακοποιό τι του είχε συμβεί και τον παρακάλεσε να του αλλάξει την γάζα. Ο φαρμακοποιός χωρίς κανέναν δισταγμό και παρότι… τίποτα δεν είχε να κερδίσει, προέβη στην αντικατάσταση. Οσο για τους γιατρούς του Νοσοκομείου; Συνέχισαν… την βάρδιά τους στα άδεια εξωτερικά ιατρεία, αφού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν υπήρχε κάποιος άλλος ασθενής εκείνες τις ώρες.