Καταγγελία – σοκ για βασανισμό κρατούμενου: Τον άφησαν λιπόθυμο – ΦΩΤΟ | dete

Καταγγελία - σοκ για βασανισμό κρατούμενου: Τον άφησαν λιπόθυμο - ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με την καταγγελία  του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων, ο αρχιφύλακας φέρεται να χτύπησε τον κρατούμενο μέχρι που τον άφησε λιπόθυμο και με σπασμένο χέρι και πόδι

Απίστευτη καταγγελία για βασανισμό κρατουμένου από το Μπαγκλαντές, στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το περιστατικό αποκαλύπτει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αρχιφύλακας φέρεται να χτύπησε τον κρατούμενο μέχρι που τον άφησε λιπόθυμο και με σπασμένο χέρι και πόδι.

Το συμβάν βίας εκτυλίχθηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επειδή ο κρατούμενος αρνήθηκε να δώσει αναφορά για όσα γνωρίζει ότι γίνονται μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Η καταγγελία αναφέρει μάλιστα ότι μετά τον βασανισμό, παράτησαν τραυματισμένο και λιπόθυμο τον άνδρα από το Μπαγκλαντές αντί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων προβάλλει και σοκαριστικές φωτογραφίες.

«Απαιτούμε το Υπουργείο Προστασία του Πολίτη να ερευνήσει την κατάσταση και να κινήσει τις ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες, ενάντια του αρχιφύλακα και να σταλεί ο κρατούμενος στο νοσοκομείο! Αλλιώς είναι ξεκάθαρο σε εμάς ότι είναι συνυπεύθυνο και ο αρχιφύλακας απλά ακολουθεί τη γραμμή του υπουργείου, που βλέπει με θετικό μάτι τον βασανισμό των κρατουμένων» αναφέρει το Δίκτυο.