Καταγγέλλει ρατσιστική αντιμετώπιση στο Night Run Patras – Διαβάστε τι λέει αθλητής – Παρέμβαση φορέα που τον θεωρεί ΝΙΚΗΤΗ! | dete

Καταγγέλλει ρατσιστική αντιμετώπιση στο Night Run Patras - Διαβάστε τι λέει αθλητής - Παρέμβαση φορέα που τον θεωρεί ΝΙΚΗΤΗ!

Ο μαραθωνοδρόμος αθλητής Άνταμ Αχμάντ Μούσα, 51 ετών σήμερα, με καταγωγή από το -εδώ και δεκαετίες εμπόλεμο- Σουδάν έχει καταγραφεί στα επίσημα αρχεία της IAFF με ρεκόρ 2 ώρες και 25 λεπτά και έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών αγώνων με σημαντικότερη αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996.

Ο πρόσφυγας Άνταμ Μούσα, πριν από χρόνια, «έτρεξε» και σε έναν ακόμα μαραθώνιο, αυτόν από τις φρικαλεότητες του εμφυλιοπολεμικού Σουδάν μέχρι την πόλη μας, την Πάτρα. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε σωρεία λαϊκών αγώνων μαραθωνίου στην Πάτρα, καταλαμβάνοντας πολύ υψηλές θέσεις στην τελική κατάταξη.

Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στον αγώνα των 21.000 μέτρων που συνδιοργανώθηκε από διάφορους φορείς και πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας την 13.6.2015.

Όπως καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών της Πάτρας:

"Στον αγώνα αυτόν όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από αρκετούς θεατές, συνέβη το εξής απίστευτο περιστατικό: διάφορα πρόσωπα που είχαν επιφορτιστεί με το καθήκον επίβλεψης των δρομέων κατά μήκος της διαδρομής, σε προκαθορισμένα σημεία ελέγχου, όχι μόνο τον διέκοψαν σε δύο σημεία της διαδρομής έτσι ώστε να υπερκαλυφθεί η διαφορά που τον χώριζε από τους υπόλοιπους δρομείς, αλλά στο τέλος του 2ου γύρου και λίγο πριν τον τερματισμό, του υπόδειξαν να τερματίσει, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός αγώνα!!!

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δόλια και αποκρουστική αυτή συμπεριφορά.

Υπενθυμίζουμε σε όλους όσοι απεργάστηκαν και εκτέλεσαν το θλιβερό αυτό έργο σε βάρος του Άνταμ Μούσα, τηρουμένων των αναλογιών, ότι όπως ο Τζέσε Όουενς το 1936 γελοιοποίησε το Ναζισμό, έτσι και αυτοί στέκουν έκθετοι και γελοιοποιημένοι στα μάτια μας.

Ότι και να κάνετε λοιπόν εσείς είστε οι χαμένοι και ο Άνταμ Μούσα είναι ο νικητής. Μπορεί όχι στον αγώνα σας, αλλά σίγουρα στον αγώνα της ζωής και της επιβίωσης.

Κοντολογίς, ακούστε το καλά: Εκτός από ρατσιστές και απατεώνες, είστε και ηττημένοι.

Διευκρινίζουμε ότι το παρόν κείμενο δεν περιέχει καμία μομφή σε βάρος των υπολοίπων συμμετεχόντων αθλητών.