Κατάληψη στο γραφείο του Τσακαλώτου από μέλη της ΑΔΕΔΥ! | dete

Κατάληψη στο γραφείο του Τσακαλώτου από μέλη της ΑΔΕΔΥ!

Μέχρι το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου έφτασαν μέλη της ΑΔΕΔΥ, που έκαναν πορεία για τα βαρέα και ανθυγιεινά. 30 μέλη της Ομοσπονδίας κατάφεραν να περάσουν στο εσωτερικό του κτιρίου και να ανέβουν έως το γραφείο του υπουργού, όπου και παραμένουν.

Φωτογραφία Eurokinissi

Η ένταση ξεκίνησε όταν τα μέλη της ΑΔΕΔΥ έφτασαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών και σήκωσαν τα ρολά που βρίσκονται στην πλαϊνή είσοδο του κτιρίου. Στόχος τους ήταν να συναντηθούν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Η αστυνομία αντέδρασε για να αποκλείσει την είσοδο για το κτίριο, ωστόσο 30 άτομα κατάφεραν να μπουν στο υπουργείο και να φτάσουν στο γραφείο του υπουργού.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Λίγο νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ, έχοντας κηρύξει 24ωρη απεργία ζητώντας να μην γίνει περικοπή και υποβάθμιση στο επίδομα για τα βαρέα και ανθυγιεινά και να συνεχίσει να χορηγείται όπως μέχρι σήμερα. Η κινητοποίηση αφορά 13 Ομοσπονδίες που εμπλέκονται στα ΒΑΕ.

Το μέλος της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο το επίδομα για τα ΒΑΕ ώστε η περικοπή αυτή να συμβάλλει στα «αιματηρά» πλεονάσματα. Επίσης, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί επέκταση του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί, υπολογισμό των ΒΑΕ για μειωμένο χρόνο συνταξιοδότησης, αναβάθμιση των κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα με αντίστοιχη αύξηση των οικονομικών παροχών και την παράδοση του πορίσματος της αρμόδιας επιτροπής από το υπουργείο Οικονομικών που αφορά τα ΒΑΕ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν 13 Ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων η ΠΟΕΔΗΝ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ