Κατάινεν: Τα πράγματα στην Ελλάδα οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση | dete

Κατάινεν: Τα πράγματα στην Ελλάδα οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ υπέγραψαν σήμερα στις Βρυξέλλες τη συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων υπέγραψαν σήμερα στις Βρυξέλλες. Η συμφωνία θα καθορίζει τις μεθόδους συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής και της ΕΤΕΠ, με σκοπό την τόνωση των επενδύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το πρόγραμμα θα είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία από το φθινόπωρο του 2015.

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς το εν λόγω πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, αντιπρόεδρος Κατάινεν σημείωσε πως ο ιδιωτικός τομέας είναι κυρίως αυτός που μπορεί να ωφεληθεί έτσι ώστε να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις. «Τα πράγματα στην Ελλάδα φαίνεται πως οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση. Μόλις επιτευχθεί πολιτική και οικονομική σταθερότητα στη χώρα μαζί με την ΕΤΕΠ μπορούμε να ενδυναμώσουμε το συμβουλευτικό μας ρόλο προς τον ιδιωτικό αλλά και στον τραπεζικό τομέα καθώς υπάρχουν μεγάλες ανάγκες επενδύσεων», εξήγησε ο Γ. Κατάινεν.

Από την πλευρά του, ο Β. Χόγιερ επεσήμανε πως η ΕΤΕΠ ήταν στο πλευρό της Ελλάδας, τόσο πριν την κρίση όσο και κατά τη διάρκεια και πως το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία να ωφεληθούν οι ελληνικές εταιρίες και οι ελληνικές αρχές και υλοποιήσουν «καινούργια, οικονομικά εύρωστα πρότζεκτς».