“Καμπανάκι” Μαγιορκίνη για τον αριθμός των διασωληνωμένων

29.09.2020 / 16:06
γκο-1-148

Ηχηρό καμπανάκι για την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων έκρουσε σήμερα ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, στην συνέντευξη τύπου για τον κορονοϊό του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης υπάρχει ανησυχία για την αύξηση των ασθενών που χρειάζονται εντατική θεραπεία.

Ο καθηγητής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυξάνονται και πάλι ανησυχητικά τα άτομα που νοσηλεύονται σε κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή τους.

«Ενώ παρουσιάστηκε μία μικρή κάμψη στον αριθμό των διασωληνωμένων τις προηγούμενες ημέρες, ανέβηκε πάλι πάνω από 70 και σήμερα είναι 79. Η Αττική αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας και το επίκεντρο είναι το κέντρο της πρωτεύουσας», ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Την ίδια στιγμή παρουσίασε τα αποτελέσματα από τα rapit test που γίνονται στην Αττική. «Από τα 574 που έγιναν στην πλατεία Κουμουνδούρου σήμερα, τα 23 ήταν θετικά, 6 Ελληνες και 17 αλλοδαποί», ανέφερε. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι τα τεστ αυτά είναι αρκετά ακριβή. «Στην ευαισθησία τους υστερούν 5%-8%, όμως όλα μέχρι στιγμής που έχουν γίνει, έχουν αποδειχθεί ότι είναι σωστά, με τη συμπληρωματική διεξαγωγή PCR τεστ», κατέληξε ο ίδιος. Μάλιστα, ανέφερε ότι 120 εκατομμύρια τεστ θα διατεθούν άμεσα σε όλο τον κόσμο για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα