«Καμπάνα» 5 μήνες φυλάκισης σε Πατρινό- Έλιωσε με το πόδι του το κεφάλι γατιού

27.10.2020 / 10:07
γστι

Σε μια περίοδο που τα περιστατικά κακοποίησης των ζώων πληθαίνουν, δικαστικές αποφάσεις όπως αυτή που εκδόθηκε πριν από λίγο σήμερα Τρίτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών (στο βαθμό της έφεσης), μας δείχνουν ότι υπάρχει ελπίδα και αυτή βρίσκεται στους ανθρώπους που γίνονται μάρτυρες κακοποίησης ζώων και δεν υποδύονται ότι δεν βλέπουν.

Το περιστατικό συνέβη το 2014 στην περιοχή του Κάστρου και ο καταγγέλλων ήταν ο γνωστός Πατρινός Οικονομολόγος Χρήστος Γραμμένος.

Ο κ. Γραμμένος έγινε μάρτυρας μιας απίστευτης σκηνής. Ένας γείτονάς του έλιωσε με το πόδι του το κεφάλι αδέσποτου γατιού επειδή τον ενοχλούσε που μαζεύονταν γατιά στη γειτονιά, για να φάνε, καθώς ο Χρήστος Γραμμένος τάιζε τα αδέσποτα.

Σήμερα ο σωφρονιστικός υπάλληλος καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή και σε υψηλό χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 30.000 ευρώ.

Το περιστατικό βεβαίως έχει και την άλλη του όψη. Αρκούν 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή για κάποιον που δολοφονεί εν ψυχρώ ένα ζώο;

Η απόφαση για μετατροπή της ποινής κακοποίησης ζώων σε κακούργημα, είναι η απάντηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις κακοποίησης ζώων στα δικαστήρια της Πάτρας κάποιες από τις οποίες είναι και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.

Γ. Κοντογεωργοπούλου

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα