Καλόγερος έκανε οτοστόπ σε πατρινό οδηγό για να «σουφρώσει» κινητό! | dete

Καλόγερος έκανε οτοστόπ σε πατρινό οδηγό για να «σουφρώσει» κινητό!

Ο Πατρινός οδηγός… έπαθε την πλάκα του από αυτά που βίωσε στον δρόμο για τη Ναύπακτο. Ο ίδιος θρησκευόμενος, με πίστη στην Ορθοδοξία, δεν θα μπορούσε να μείνε αμέτοχος στην θέα ενός καλόγερου ο οποίος μετά την Γέφυρα, στην οδό Αντιρρίου – Ναυπάκτου… του έκανε οτοστόπ!

Ο οδηγός του φορτηγού που μάλιστα μετέφερε κρουασάν, σταμάτησε, και έκανε νεύμα στον ρασοφόρο να πλησιάσει για να τον μεταφέρει στο σημείο που επιθυμούσε!

Του συστήθηκε ως «πατήρ Συμεών» του δήλωσε πως ανήκει σε μοναστήρι της ευρύτερης περιοχής (όχι των πρώην «παπαροκάδων») και έπιασε κουβέντα μαζί του. Αρχικά περί κοινωνικών και θεολογικών ζητημάτων! Όταν όμως έφθασαν στη Ναύπακτο, ο οδηγός έμεινε έκπληκτος ακούγοντας τον μοναχό να του ζητά… 100 ευρώ! Ο οδηγός δεν είχε πάνω του τόσα χρήματα, τον ενημέρωσε πως είχε κάποια χρήματα της εταιρείας και αρνήθηκε ευγενικά να βοηθήσει τον καλόγερο! Και τότε ο π. Συμεών φαίνεται πως «λιγουρεύθηκε» το κινητό τηλέφωνο του οδηγού και του το ζήτησε. Με περισσή «μαεστρία»! Ντράπηκε τόσο πολύ ο θρησκευόμενος οδηγός που του έδωσε την συσκευή του. Και που να ήξερε όμως ότι ο καλόγερος… δεν θα τον άφηνε σε ησυχία! Είχε μάθε τα στοιχεία του και τα τηλέφωνά του στην Πάτρα, επικοινώνησε μαζί του την επόμενη μέρα (προφανώς από το κινητό τηλέφωνο του οδηγού) και του ζήτησε… εκ νέου 100 ευρώ. «Μήπως τα βρήκες εκείνα τα 100 ευρώ και αν μου τα βάλεις σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που θα σου δώσω να είσαι σίγουρος πως θα στα επιστρέψω» του είπε.

Ο οδηγός αρνήθηκε ευγενικά και προφανώς καλώς έπραξε, αφού ήδη… είχε γίνει καπνός το κινητό του. Όσο για τον πατέρα Συμεών; Ακόμη… τον ψάχνει για την συσκευή του κινητού!

Προφανώς., έχουν και οι «άγιοι» πατέρες… τις ανάγκες τους!