Παρασκευή, 6.11.2020, 8:13 μμ

Καλάβρυτα: 17χρονος χάθηκε στο βουνό – Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό του

13.08.2020 / 8:12
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
ss

Με ευτυχή κατάληξη ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό ενός 17χρονου στο Μάζι Κλειτορίας. Ο νεαρός ξεκίνησε περίπατο περίπου στις 4 το μεσημέρι στο βουνό, όμως δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο της επιστροφής στο χωριό.

 Χωρίς να πανικοβληθεί, ο 17χρονος κάλεσε από το κινητό του τα κοντινά του πρόσωπα αλλά δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Τότε ο νεαρός πήρε τηλέφωνο την γραμμή έκτακτης ανάγκης “112” για να μπορέσει να εντοπιστεί η θέση του.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων οργάνωσε ομάδα διάσωσης αποτελούμενη από 5 άντρες με επικεφαλής τον κ. Νέστορα Τζούδα και με την βοήθεια κτηνοτρόφου της περιοχής ξεκίνησαν μια δύσκολη επιχείρηση, που κράτησε 5 ωρες μεσα στην νύχτα, σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή και σε υψόμετρο στα 1600 μέτρα.
Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα και 9 άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων με επικεφαλής τον Διοικητή της υπηρεσίας κ. Βασίλειο Μαρτζάκλη, ένα περιπολικό του Α.Τ.Κλειτορίας με 2 άντρες, ένω αργότερα έφτασε κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ, με 5 άντρες που δεν χρειάστηκε όμως να επέμβει.
Παρών και ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος κ. Νικόλαος Ρουμελιώτης και ο αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ. Σωτήριος Δουκλιάς.
Ο νεαρός βρέθηκε εξουθενωμένος σε καλή όμως κατάσταση.

 

με πληροφορίες και φωτογραφία από το kalavrytanews.com

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα